Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan yeni bir teşvik sistemi getireceklerini, bundan sonra teşviklerin, sektörel bazda, proje bazında verileceğini bildirdi.

Çağlayan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile AK Parti Ankara İl Başkanlığınca, Kızılcahamam'daki Asya Termal Otel'de düzenlenen "Ocak Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, sanayi odası başkanlığı yaptığı dönemlerde "enflasyonun tek haneli rakam olacağı, Türkiye'ye 20 milyon dolar yabancı sermayenin geleceği söylense" bunlara inanmayacağını belirterek, "Türkiye ekonomik bir zafer yakalamıştır" dedi.

Çağlayan, cumhuriyet tarihinde ilk kez Türkiye "sanayi envanteri" ve "sanayi stratejisi" çalışmasını yaptıklarını belirterek, "Türkiye'de 270 bin sanayi işletmesi var. Buralarda kaç kişi çalışıyor, ne kadar iş yapılıyor, bunlarla ilgili maalesef bir bilgi yok. Envanter çalışması, Türkiye'nin kaynaklarının belirlenmesi ve verimli hale getirilmesi için yapılacak. Bunun ardından Türkiye'nin yeni bir sanayi stratejisi oluşturulacak" diye konuştu.

Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması konusundaki tartışmaları da hatırlatan Çağlayan, bakanlık görevine geldiğinde "Merkez Bankasının piyasaları kontrol etmesi, faizi gözden geçirmesi gerektiği" yönünde görüş açıkladığını ancak bazı kesimlerin bunu "Merkez Bankası'na karışıyor" şeklinde yorumladığını ifade etti. Çağlayan, "Şu bilinmelidir ki, Merkez Bankası'nın bağımsızlığı AK Parti döneminde sağlanmıştır" dedi.
Kaynak: AA