Fırsatı kaçırmak istemeyen tefeciler, kişisel bilgilerini de vererek cep telefonlarına ucuza borç verme yönünde mesajlar atmaya başladı.
 
Tamamen yasadışı olan bu yöntemde yaptıkları işi, 'kişisel factoring' diye tanımlayan bu kişiler aslında modern tefecilik yaptıklarını da belirtiyor.
 
Kendi numaraları ve isimleriyle doğrudan kısa mesaj atarak müşteri bulmaya çalışan tefeciler, çekleri aylık yüzde 8 faizle, nakite çevirdikleri bilgisini paylaşıyor.
 
Bu dönemde bankadan borçlanma faizleri yüzde 13 ile 15 arasında bulunurken, factoring şirketlerinde ise maliyet yüzde 18 ile 22 bandında yer alıyor. Tefeciler bu maliyet avantajıyla vatandaşı ikna etmeye çalışırken, yapılan işin hiç bir yasal dayanağı bulunmuyor.
 
Gelen kısa mesajda gayrimenkul ipoteği karşılığında da nakit sağlandığı bilgisi veriliyor.
 
Bu amaçla gönderilen kısa mesajlardan birinde yer alan metin ise şu şekilde:
 
"Şahıs olarak faktoring yapıyorum. Modern tefecilik. Fatura, fiş yok. Komisyon yok. Sadece referans ile çalışıyorum. Gününde nakit ödeme yapıyorum. Gayrimenkul ipoteği ile de olur. Çekleriniz aylık yüzde 8'den gününde nakite çevrilir. İstanbul'dayım. Telefonumu kaydedin bir gün her an gerekebilirim. Bu mesajı göstermeniz yeterli. Bir telefonunuz yeter. Sizin referansınızı bir arkadaştan aldım."