Türk Lirası için belirlenen sembolün elle kolay yazılabilir olması da seçim kriterlerinden biriydi. Fakat bir diğer kriter de bilgisayar kodlama sistemlerinde de uygulanabilir olmasıydı.

Yazışmalarda yeni TL simgesinin kullanılması, TL'nin uluslararası ticarette daha kolay tanıtılmasına da yardımcı olacak. Bu nedenle Merkez Bankası, TL'nin çeşitli klavyede kısa yol kullanılarak yazılabilmesi için bir program hazırladı.

İşte yapmanız gerekenler...

Öncelikle www.tcmb.gov.tr sitesine girmeniz gerekiyor. Sizi Merkez Bankası'nın web sitesinin ana sayfasına götürecek olan bu adrese girdikten sonra ana sayfanın sağ kenarındaki menüde "TL Simge" linkini göreceksiniz. O linke tıklayın. Açılacak olan sayfada sizi TL Simgesi'nin jpeg formatına, teknik özelliklerine ve TL simgesini bilgisayar ortamında kullanmanızı sağlayacak olan programa götürecek olan üç ayrı link göreceksiniz. En alttaki "TL Simgesini içeren yazı tipini bilgisayarınıza kurmak için tıklayınız" linkine tıklayın.
Açılacak olan sayfada sırasıyla Windows, MacOS, Pardus, Debian Linux, RedHat Linux gibi seçenekler göreceksiniz.
Bilgisayarınız için uygun olan seçeneği tıklayarak "exe" dosyasını çalıştırmanız yeterli. Ayrıca sizin için uygun olan yazılım hangisi ise ona tıkladığınızda, klavyenizden ulaşabileceğiniz kısayolların da açıklandığını göreceksiniz. Örneğin Windows için yapılan kurulum, işletim sisteminizin program dosyaları alanına "TCMB" isimli bir klasör yaratıyor. Bu klasörde, başlangıç menünüzde bir kısayolu da bulunmakta olan "TLSimgeKisayol.exe" programı yer alıyor.

Bu programı çalıştırıp herhangi bir metin düzenleyicide, "AbakuTLSymSans" yazı tipini seçtiğiniz taktirde AltGr+T ve Ctrl+Alt+T tuş kombinasyonları ile TL simgesini kullanabiliyorsunuz.

Programı kapatmak için, sistem menüsü alanından TL simgesini sağ tıklayarak "Çıkış" seçeneğini seçmeniz yeterli oluyor.