''Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, tatil için gittiği Muğla'nın Bodrum ilçesinde, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

Bodrum'un Torba beldesindeki Alkoçlar Otel'de, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile yemek yerken kalp krizi geçiren Doğan, Özel Bodrum Hastanesi'ne kaldırıldı. Doğan, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Doğan'ın vefatının ardından, hastaneye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik ile Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, vefat eden Hasan Doğan'ın yakınlarına başsağlığı dilediler.

Erdoğan, Hasan Doğan'ın vefat ettiği Özel Bodrum Hastanesi'nin çıkışında, Hasan Doğan'ın vefatıyla çok sevdiği dostunu kaybetmenin acısını yaşadığını söyledi. Erdoğan, ''Hasan beyin daha önce bilinen bir kalp rahatsızlığı var mıydı'' sorusuna, ''Daha önceden böyle birşeyi vardı'' yanıtını verdi.

DOĞAN PAZARTESİ GÜNÜ DEFNEDİLECEK

"Cenaze ne zaman defnedilecek sorusunu ise Erdoğan, ''Zannediyorum pazartesi günü öğle namazını müteakip, Fatih Camii'nden kaldırılıp, Topkapı'daki aile mezarlığına defnedilecek'' şeklinde yanıtladı.

Hasan Doğan'ın cenazesi THY'ye ait bir uçakla Bodrum'dan İstanbul'a getirildi. Doğan'ın cenazesinin defni için oğlu Selim Doğan'ın ABD'den dönmesi bekleniyor.

143 GÜN BAŞKANLIK YAPTI

Hasan Doğan, Ankara'da 14 Şubat tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul sonrası başkanlığa seçilmişti.

Toplam 143 gün başkanlık yapan Doğan, genel kurula katılıp oy kullanan 231 delegenin 222'sinin oyunu alarak başkanlığa seçilmişti.

Hasan Doğan yönetimindeki (A) Milli Futbol Takımı, İsviçre ve Avusturya'da gerçekleştirilen 13. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı finale yükselerek, büyük bir başarıya imza atmıştı.
Doğan, son olarak Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile olan sözleşmeyi 2012 yılına dek uzatmıştı.

FEDERASYONDA 3 AY İÇİNDE SEÇİM YAPILACAK

Futbol Federasyonu Başkanı Doğan'ın ölümü sonrası, federasyonda 3 ay içinde seçime gidilecek.

Federasyonun çalışma biçimini belirleyen yasanın 7. maddesine göre, Futbol Federasyonu Başkanı'nın ölümü veya istifası durumunda, 3 ay içinde yeniden seçim yapılması koşuluyla birinci başkanvekili, yoksa ikinci başkanvekili, başkanvekillerinin olmaması durumunda da yönetim kurulunun üyeleri arasından belirleyeceği kişi başkanlığa vekalet edecek.
Yasaya göre, seçim yapılana dek başkanvekilleri Lütfi Arıboğan veya Mahmut Özgener, başkanlığa vekalet edecek.