1980"li yıllarda Teknik direktör olarak görev yaptığı Muğlaspor"da, Türk futboluna Rıdvan ve Sercan gibi yıldız futbolcu yetiştiren Kemal Dirikan, yıllar sonra yeniden bıraktığı yerden göreve başladı.

Begam Çağlav ile yollarını ayıran Muğlaspor"da göreve başlayan Teknik Direktör Kemal Dirikan, “Muğla"dan yeni Rıdvanlar yetişecek” dedi. Yıllar sonra Muğlaspor"a adım atan Dirikan"ın yeniden göreve gelmesi, “Muğlaspor"a taze kan, teknik direktör Kemal Dirikan” şeklinde esprilere yol açtı.

Bir ekoldü

1970"li yılların başında küme düşen Muğlaspor, üç dört yıl kendine gelememişti. Kulüp dağılmak üzere iken, Kemal Dirikan Teknik Direktör görevini üstlenmişti. Riskli ve zor bir görev üstlendiği sorumluluğu içinde çalışmalar yapan Kemal Dirikan, dağılmış bir kulübün küllerinden takım kurdu.

Aynı zaman da Orman Mühendisi olarak görev yapan Kemal Dirikan, Nazilli"de Rıdvan"ı tespit etmişti. Rıdvan"ı önce Muğla"ya, sonra da Türkiye"ye taşınmasında emeği bulunan tecrübeli hoca, tanım yerinde ise, o yıllarda Türk futbolunda Karadeniz fırtınası estiren Trabzon"un minyatürünü oluşturan Muğlaspor, Ege"de bir ekol olmuştu.

Zaman tünelinden geçti

Teknik Direktör Kemal Dirikan, yıllar sonra Muğlaspor"a adım attı. Kulüp binasında tarihe tanıklık yapan fotoğraflara bakan Dirikan, duygulu anlar yaşadı. Gözünü fotoğraflardan ayıramayan hoca, Muğlaspor"un 1981 yılındaki 11"in yer aldığı Rıdvanlı fotoğraf karşısında adeta zaman tünelinden geçti. Rıdvan"lı, Sercan"lı, Burhan"lı Osman"lı ve Ertan"lı kadronun Türkiye"nin en iyi 11"ini oluşturduğunu belirten Dirikan, isimlerinin son iki harfi AN olan bu çocuklar, Muğla spor tarihine altın harflerle geçtiğini söyledi. O dönemde Hürriyet Gazetesi"nde görev yapan spor yazarı Şahap Balcıoğlu"nun çerçevelenmiş “İşte Muğlaspor mucizesi” başlıklı söyleşini de okuyan hoca, bir anda yıllar öncesine gitti.

Geçmişe takılmadan geleceğe bakacağız

Profesyonel ligden küme düşerek bu yıl Muğla süper amatör"de mücadele eden Muğlaspor, yeniden üçüncü, hatta ikinci lige çıkmanın yollarını arıyor. Kadrosunda bir amatör takıma göre, birikimli ve deneyimli futbolcuları bulunduran Muğlaspor"da, işi sıkı tutmak için, 1981 yılında Muğlaspor"u başarılı kılan efsane hocası Kemal Dirikan takımın başına geldi. Ayağının tozu ile futbolcuları antrenman sahasında toplayan Dirikan, “Sizler sadece Muğlaspor"un değil, Türk futbolunun yıldızı olacaksınız” diyerek futbolcularına moral verdi.
“Geçmişi unutmayacağız ancak takılı kalmayacağız”şeklinde konuşan Dirikan, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Örnek almamız gereken kadro Muğlaspor"un duvarında asılı duruyor. Biz bu Fotoğrafı yeniden hayata geçireceğiz. Yani yeni Rıdvanlar Muğla"dan Türk futboluna katılacak”

Halil Eğriboyun-Muğla