Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın Kuşadası Limanıyla ilgili hazırladığı yeni imar planına karşı imza kampanyası başlatıldı.
Bayındırlık ve İskan Bakanlığının onaylayıp Kuşadası'na askı için gönderdiği Kuşadası Liman İmar Planına karşı Atatürk Meydanı'nda başlatılan imza kampanyasına aralarında Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Aydın Baro Başkan Sümer Germen, Kuşadası Liman Platformu üyeleri, siyasi parti temsilciler, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin temsilcileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. İmza kampanyasının başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan eski Belediye Meclis Üyesi ve Kuşadası Liman Platformu Üyesi Ahmet Altunsoy, "Bayındırlık ve iskan bakanlığının hazırlamış olduğu imar planına hayır demek için imza kampanyası başlattık.2003 yılından beri devam eden soruna bir dur demek için buradayız. Bize destek vermek için buraya gelen herkese teşekkür ediyoruz " dedi.
Aydın Baro Başkanı Sümer Germen ise, "Kuşadası bildiğiniz gibi hem Aydın'ın hem de Türkiye'nin bir incisi; turizm yönü ile kültürel yönü ile dünyada örnek yerlerden bir tanesi ancak bu güne kadar geçmişte uygulanan çok yanlış politikalar ile büyük bir ivme kaybetti. Şimdi kaybettiği ivmeyi yeni belediye başkanımızla birlikte kazanmak, yeniden eski günlerine dönmeyi amaçlayan çalışmalarına hepinizin verdiği desteği biz de Aydın Barosu olarak bugüne kadar verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Biz Aydın Barosu olarak Kuşadası Belediyesi ve halkıyla beraber Kuşadası'nın çıkarına olan her türlü hukuk mücadelesinin yanında olacağız" diye konuştu.
İmza kampanyası sırasında son konuşmayı yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Limanı'nda 2003 yılından beri sürekli sorun yaşandığına dikkat çekerek, "2003 yılından beri Kuşadası'nın en önemli avantajı olan liman, sürekli sorun haline getirilmiş ve avantaj dezavantaja çevrilmiştir. Maalesef hukukun çiğnendiği, Kuşadası halkının ve menfaatlerinin çiğnendiği ve inatla halka karşı direnildiği için bugün tepki göstermek amacıyla buradayız. Mevcut 7 bin 200 metrekarenin üzerine 9 bin 700'ü aşan metrekare daha inşaat yapma taleplerine hayır diyoruz. Bugün gözüken kapalı alanlardan bile daha fazla inşaat yapmak istiyorlar. Bununla birlikte balıkçı barınağımızı da doldurmak istiyorlar. Bu ayın 28'inde son gün. İlçemizin siyasi partileri, sivil toplum örgütleri ve bu konuda başından beri mücadele eden arkadaşlarımız kurulan liman platformunun içinde yer alıyor. Bu platformun ilk faaliyeti de düzenlenen bu imza kampanyası. Atacağımız imzalarla Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın onayladığı plana hayır diyoruz. Ve sizlerden bu önemli kampanyada görev almanızı rica ediyorum. Sokağınızda imza attırmanızı istiyorum, iş yerinizde imza attırmanızı istiyorum. Akrabalarınıza, eşinize dostunuza imza attırmanızı istiyorum, Platformda görev yapan arkadaşlarımızdan itiraz formunuzu imza karşılığında alın. 27 kasım imza ile ilgili son gün, 27 kasım'a kadar hepimiz çalışmak zorundayız. En az 10 bin imza toplamak zorundayız" dedi.