Birinci Balyoz iddianamesini hazırlayan savcılardan Mehmet Ergül, İstanbul15. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşmalarına çıkacak. Ergenekon soruşturması savcılarından Ufuk Ermertcan da 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma savcısı oldu.
 
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) son kararnamesiyle birlikte İstanbul'da 6 olan özel yetkili mahkeme sayısı 9'a çıkarılmıştı. Mahkemelerde görev yapacak başkan ve üye hakimler daha önce belirlenmişti. 
 
Çağlayan'daki adliyede görev yapacak olan 3 yeni özel yetkili mahkemede görev alacak savcılar da belli oldu. Ali Alçık'ın başkanlık yapacağı İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşma savcısı Mehmet Ergül olarak belirlendi. Ergül, birinci Balyoz iddianamesinde imzası bulunan savcılardan. 
 
Resul Çakır'ın başkanlık edeceği İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma savcısı Seyfettin Atıcı olurken Gökmen Demircan'ın başkanı olduğu İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde savcı Ufuk Ermertcan görev yapacak. Ermertcan, Ergenekon soruşturmasını savcı Cihan Kansız'la beraber yürütüyordu.