Uzun bir süredir proje aşamasındaki yeni canlı-aksiyon Ninja Kaplumbağalar projesi sonunda yönetmenini bulmuşa benziyor. Son olarak Dünya İstilası: Los Angeles Savaşı (Battle: Los Angeles) filmini gördüğümüz ve Titanların Savaşı (Clash of the Titans)'nın devam filmi Titanların Öfkesi (Clash of the Titans 2: Wrath of the Titans)'nin çekimlerini bitiren Jonathan Liebesman, Ninja Kaplumbağalar'ın sinema haklarını 90 milyon dolara satın alan Paramount stüdyosuyla yeni Teenage Mutant Ninja Turtles projesi konusunda anlaşmışa benziyor.
İsimlerini rönesans ressamlarından alan antropomorfik kaplumbağalar Leonardo, Raphael, Michelangelo, Donatello ve ninjutsu ustası sensi fare Splinter'ın maceraları 1984'de Kevin Eastman ve Peter Laird'ın yarattığı bir çizgi-roman olarak başlamış, daha sonra televizyon ve sinemaya da sıçramıştı. 1990'ların başında üç film olarak vizyona giren ve o dönem iyi de bir gişe yapan seri, son olarak 2007'de tamamen bilgisayar efektlerine dayalı yeni bir uyarlama ile karşımıza çıkmıştı.
Senaryosu Mission: Impossible - Ghost Protocol filminin de senaristleri olan Josh Appelbaum ve Andre Nemec'in imzasını taşıyacak olan ve yapımcı koltuğunda Michael Bay'in oturacağı yeni proje hikayeyi yeni baştan ele alacak.
Yeri gelmişken, 'trivia' bir bilgi olarak meraklıları için ekleyelim: Ninja Kaplumbağalar'ın dillere pelesenk olmuş giriş şarkısının Two and a Half Men ve The Big Bang Theory dizilerinin yaratıcısı olarak tanıdığımız Chuck Lorre tarafından bestelendiğini biliyor muydunuz?