Koçarlı Kaymakamlığı tarafından ilçedeki dar gelirli ailelerinin ekonomisinin gelişmesi amacıyla Karya cinsi koyun dağıtılmaya başlandı.
Kaymakamlık olarak özellikle kırsal kesimde yaşayan dar gelirli vatandaşlara hem iş sağlamak hem de ekonomik durumlarının düzelmesi amacıyla hazırladıkları proje kapsamında ADÜ tarafından geliştirilen Karya Irkı koyun dağıttıklarını belirten Kaymakam Ferhat Kurtoğlu, ilk etapta 25 aileye 1 koç 13 dişi olmak üzere 14’er adet koyun verildiğini söyledi.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi tarafından Koçarlı Kaymakamlığı’nın da desteği ile 1994 yılında başlanan yeni bir koyun ırkı geliştirme çalışmalarının yüzde 100 olumlu sonuca ulaştığını belirten Koçarlı Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, “Sakız koyunu ile Ege yöresinde yaşayan Çine Çaparı koyunların çiftleştirilmesi sonucu elde edilen ve "Karya" adı verilen yeni ırkların çok verimli ve dirençli bir tür olarak ortaya çıktı. Karya koyunu endüstriyel üretime uygun olduğu gibi Aydın ve çevre illerinde yaşamaya çok müsait bir ırk. Ayrıca bu cinslerin döl verim performansları oldukça yüksek” dedi.
Koçarlı ilçesinde 2011 yılı içerisinde çiftçiye 11 milyon 908 bin 520 TL destekleme ve teşvik primi uygulaması gerçekleştiğini ve özellikle kırsal kesimde yaşayanların desteklenmesi için kendilerinin de çeşitli projeler ürettiklerini belirten Kaymakam Kurtoğlu, “İlçemizde bulunan ADÜ Ziraat Fakültesi tarafından Karya cinsi koyunlar ekonomimize de olumlu katkılar sağlamaya başladı. 2011 yılında 236 bin 100 TL’lik proje ile 25 aileye 1 koç 13 koyun dağıttık. Bu destekten faydalanan aileler kendi sürülerini oluşturmaya başladı” dedi.