Erzincan'da, Göyne Barajı kıyısında mühimmat bulunduğu ihbarı üzerine, bölgede arama çalışması başlatıldı. Erzincan'a 18 kilometre uzaklıktaki, sulama amaçlı olarak kullanılan Göyne Barajı kıyısında, mühimmat bulunduğu ihbarının alınması üzerine, jandarma ekiplerince bölgede güvenlik tedbiri alındı.

Daha sonra jandarma, kıyı kesiminde arama çalışmaları başlattı. Elazığ'dan gelen su altı arama ekipleri de su içerisinde arama çalışmalarına başladı. Bölgedeki çalışmalara, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünde görevli bomba imha uzmanları da katılıyor. Çalışmalarda öğlen saatlerine kadar 10"dan fazla el bombası, 3 bomba atar, aydınlatma fişeği, 200"den fazla M-16 ve Kalaşnikof mermisi bulundu.

GAZİOSMANPAŞA'DA SİLAH VE MÜHİMMAT BULUNDU

Alınan bilgiye göre, Karadeniz Mahallesi'ndeki bir eve düzenlenen operasyonda, 2 adet Kalaşnikof marka otomatik tüfek, el bombaları ve çok sayıda mermi ile patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Bu silah ve mühimmat incelenmek üzere emniyete götürüldü. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

EVİN BAHÇESİNDE EL BOMBASI BULUNDU

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde bir evin bahçesinde bulunan patlamamış el bombası, imha edildi.H.Ş, Sevdiğin köyündeki evinin bahçe duvarını onarırken yerde taşların arasında bulduğu el bombasını köy muhtarı İsmail Şafak'a teslim etti.

Muhtar Şafak tarafından Aykırıkçı Jandarma Karakol Komutanlığına getirilen el bombası paslandığı için üzerindeki bilgilerin okunamadığı, savunma tipi patlamamış bir mühimmat olduğu ve piminin bulunmadığı belirlendi.El bombası, Altıntaş Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla, Kütahya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince fünyeyle patlatılarak imha edildi./akşam