Windows Live Messenger"ın yeni sürümü ile ilgili dedikodular giderek artıyor.

Windows Live Messenger 9'un ilk beta programı 24 Haziran'da sona ermişti. Ancak Live Messenger'ın bu yeni sürümünün kullanıcılara ne gibi özellikleri sunacağı ilk beta'da tam anlamıyla anlaşılamıyordu. Kısacası beta testçileri bile ilk aşamada Microsoft'un ne gibi yenilikler peşinde olduğunu anlamakta zorlanmıştı. Beta testçileri şu anda halen ilk beta'yı kullanabiliyor, ancak bu sürümi internetten indirmek münkün değil...

İlk beta programı sonunda 1000 kadar açık bulunduktan ve öneriler sıralandıktan sonra, test aşamasında katılan kişilere 3 farklı araştırma gönderildi ve gelen geri bildirim cevaplarından yaklaşık 5000 tanesi gözden geçirildi.

Microsoft yeni Messenger'ı ile ilgili ser verip sır vermese de, sızan bazı haberlere göre Windows Live Messenger'ı hazırlayan ekibin kullanıcılarına güzel sürprizleri olacak. Olası en büyük yenilik ise Windows Presentation Foundation (WPF).

Windows Vista'nın yüklenmesiyle sistemlere otomatik olarak kurulan, Windows XP'ye de entegre edilebilen .NET Framework'te yeni bir grafik ara yüzü olarak düşünülebilir. Aslında Messenger ekibinin WPF fonksiyonunu yeni sürüme eklemelerinin ardında, Yahoo'nun çoktan başlamış olduğu kendi yeni jenerasyon Messenger araçlarına cevap verme arzusu yatıyor.

Windows Live Messenger 9'un ne zaman yayınlanacağı henüz belli olmasa da, sadece önceki test aşamasına katılanların yararlanabileceği bir sonraki beta sürümünün bu senenin sonuna doğru yayınlanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yeni beta sürümünde Live Messenger 9'un neler sunacağı daha net bir biçimde ortaya çıkacak.