Bu yıl okulundan mezun olarak mesleğe başlayan 75 hekim için düzenlenene kokteylde okulunu derece ile bitiren gençler ödüllendirilirken, mesleğin duayenleri de genç doktorlara nasihatlerde bulundular.

Mezuniyet kokteyline Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eralp Atay ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, Prof. Dr. Ufuk Katkıcı, Prof. Dr. Münevver Kaynak, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Kokteylde ayrıca Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 1. Olarak bitiren Emre Mısır, 2. Olarak bitiren Uğur Kesimal ve 3. Olarak bitiren Emre Aras ödüllendirildi.

“HERŞEYDEN ÖNCE İNSANİ İLİŞKİLER ÖNEMLİ”

Çiçeği burnunda meslektaşlarına mesleklerinin ilk döneminde çeşitli nasihatlerde bulunan Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay, her şeyden önce insan ve insanlığın önemli olduğunu belirterek, hekimliğin aslında bir meslekten ziyade yaşam tazı olduğunu hatırlattı. Gençlerin mesleklerini hurafeden uzak, ancak bilim ve fennin öncülüğünde sürdürmesini tavsiye eden Atay, “Hayatınızın önemli bir dönüm noktasındasınız. Yeni bir hayata başlıyorsunuz. Hekimlik mesleği çok önemli bir meslektir. Mesleğinize saygılı olun. Mesleğinizle ilgili hak ve sorumluluklarınızı mutlaka bilin. Gittiğiniz yerlerde mesleki kuruluşunuz olan tabip odalarına uğrayın ve üye olun” diyerek genç meslektaşlarına mutlu ve başarılı bir yaşam diledi.

Samimi ve sıcak bir ortamda geçen mezuniyet kokteylinde genç doktorlar, kendilerini bu jesti yapan Tabip Odası’na teşekkür ettiler.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png