Yeni kurulan ve Beyoğlu Billurcu Sokak'ta büro açan TKP, öğle saatlerinde bir grubun taşlı, sopalı ve demir çubuklu saldırısına uğradı. Büroya giren yaklaşık 20 kişilik grup, içerdekilere saldırdı. Büroya da zarar veren grup daha sonra olay yerinden kaçtı. Büroda bulunan 10 kişi sopa ve demir çubuklardan aldıkları darbeler nedeniyle yaralandı. Kanlar içindeki partililer hemen yakında bulunan Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yaya olarak kendi imkanlarıyla giderken durumu ağır olan bir kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olaydan sonra bir açıklama yapan TKP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Onur Balcı, saldırıyı eski TKP'li grubun yaptığını iddia etti. Balcı, "Bunlar 2001 yılında bir kongre yaparak TKP ismini kendilerinin hiç alakası olmadığı halde almışlar. Biz de siyaset sahnesine yasal alana çıkarken de kendi adımızla tekrar partimizi kurduk. Bundan dolayı bir baskıyla karşı karşıya kaldık. Bu ismi kullanmamızı istemiyorlar. Tartışma nedeni bu." dedi.

Görgü tanığı bir vatandaş ise, ellerinde sopa bulunan gençlerin ara sokaktan gelerek olayı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Çok ayıp dedik, çok çirkin dedik. Bir defa eğer solsa o da sol. Siz 'onların adını çaldınız' dedim. O zaman niye hem adlarını çaldınız, hem programlarına küfrediyorsunuz, bir de gidip onlara saldırıyorsunuz dedim. Yok onlar bize ilk saldırdı falan dediler. Geldiler buraya gözümüzle gördük." şeklinde konuştu.

Polis, kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.