Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Bugün yakınımızda ve uzağımızda dünyamızın pek çok yerinde arzu edilmedik hadiseler yaşanıyor. Suriye’nin dört bir yanında, adeta yeni Kerbelalar yaşanıyor" dedi.Ana muhalefet partili lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Bozdağ, "Sayın Kılıçdaroğlu siz kimden yanasınız, haktan yana mısınız yoksa haksızdan yana mısınız. Mazlumdan yana mısınız yoksa zalimden yana mısınız. Türkiye’den yana mısınız yoksa Suriye’den yana mısınız. Sahi siz kimden yanasınız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, memleketi Yozgat’ta, partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. İftar sonrasında konuşan Bekir Bozdağ, Suriye’de yaşanan olaylara değindi. Bozdağ, "Bu gün yakınımızda ve uzağımızda dünyamızın pek çok yerinde arzu edilmedik hadiseler yaşanıyor. Suriye’nin dört bir yanında, adeta yeni Kerbelalar yaşanıyor. Bir ülke düşünün ki o ülkenin devlet başkanı silahlarını kendisini var eden ve kendisine güç veren halkının üzerine doğrultmuş, tankları ile, topları ile, uçakları ile kendi insanlarını kendi ülkesinin insanlarını bombalıyor ve onların hayatına son veriyor. Bu bir yönü ile adeta 21’inci yüzyılın yeni bir Kerbela’sıdır. Temmuz’un bu sıcağında bir başka Kerbela’yı maalesef yanı başımızda yaşıyoruz. Suriye’de yaşanan bu olaylara sessiz kalanlar, bu hadiseyi engellemek için ellerinde güç olup da bunu kullanmayanlar ve buradaki katliama seyirci kalanlar bu Kerbela’lardan dolayı mesuliyetten kurtulamazlar. Onların mesuliyeti vardır ve bu mesuliyetin hesabını da hem tarihe hem de Allah’a vermek zorunda kalacaklardır" dedi.

Türkiye’nin, Suriye’de yaşananlara karşı ilkeli bir tavır aldığını belirten Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Maalesef bugün Türkiye’nin bu tavrından içerde ve dışarıda rahatsız olanlar var. İnsanlar ölürken, öldürülürken Türkiye’nin sessiz kalmasını isteyenler var. Bin değil 5 bin değil, 20 bin ölü sayısını geçmişken ve her gün mübarek Ramazan ayına rağmen yüzlerce insan haksız yere öldürülmeye devam ederken Türkiye’nin susmasını bekleyenler, Türkiye’nin tavrından rahatsız olanlar şunu bilmedirler ki, Türkiye hiçbir zaman hem yanı başında hem de başka bir yerde haksızlık olduğu zaman susmamıştır. Bundan sonra da haksızlık olduğu zaman susmayacaktır. Suriye üzerine hesap yapanlar ne kadar hesap yaparlarsa yapsınlar yaptıkları hesaplar yanlış. Çünkü büyük bir yangın çıkmış ve bu yangında insanlar cayır cayır yanarken orada birilerinin oturup artı eksi hesabı yapması onları sorumluluktan kurtarmaz, aksine sorumluluklarını artırır mesuliyetlerini artırır. İnsanlar ölürken öldürülürken ülkelerde insanlar da hesap yapmamalı, bu öldürme faaliyetine son verecek adımı beraber atmalıdır" diye konuştu.

Suriye üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Bozdağ, CHP ve BDP’nin Suriye konusunda tavrını net olarak ortaya koymadığını söyledi. Bozdağ, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Dışarıda hesap yapalar varda içerde hesap yapanlar yok mu? Maalesef ülkemizde de hesap yapanlar var. Şimdi bundan dolayı hükümet bir zarar görsün aman Suriye’deki işler çıkmaza girsin orada şöyle hadiseler olsun da Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti bundan zarar görsün biz de bu zarar üzerine siyasetimizi bina edelim diyen insanlar var. Bakın Türkiye’nin ana muhalefet partisinin sayın genel başkanı konuşmalar yapıyor, değerlendirmeler yapıyor. Bu değerlendirmeleri dinlediğimiz zaman Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin değerlendirmeleri ile mi paralel yoksa Suriye’nin zalim yönetiminin Beşer Esad’ın değerlendirmeleri ile mi paralel ona bakmak lazım. Onun için ben buradan bir kez daha Sayın Kılıçdaroğlu’na Yozgat’tan soruyorum. "Sayın Kılıçdaroğlu siz kimden yanasınız, haktan yana mısınız yoksa haksızdan yana mısınız. Mazlumdan yana mısınız yoksa zalimden yana mısınız. Türkiye’den yana mısınız yoksa Suriye’den yana mısınız. Sahi siz kimden yanasınız. Ben kimden yana olduğunuzu yorumlara açık kapı bırakmayacak şekilde izah edin. Çünkü bu izaha senin ihtiyacın var, bu millet sizi takip ediyor, kimden yana olduğunuz konusunda tereddüdü var. Benim de tereddüdüm var, Suriye’nin zalim yönetimine karşı böylesine candan destek verilmesini anlamakta işin doğrusu zorlandığımı ifade etmek istiyorum. Türkiye’deki insanlar, siyasi partiler, hükümet ölümden yana öldürmeden yana hiçbir zaman olmadı, zalimden yana hiçbir zaman olmadı bundan sonra da olmayacaktır, umarım Sayın Kılıçdaroğlu bu noktada bir istisna oluşturmaz. Ayrıca Barış ve Demokrasi Partisi de tutum ve tavırları itibari ile kimde yana olduğunu ortaya koyması lazım, açıklaması lazım. Türkiye’den yana mı Suriye’den yana mı haktan yana mı haksızdan yana mı zalimden yana mı mazlumdan yana mı buradan herkesin tavrını ortaya koyması lazım."

ÖLDÜRÜLEN MÜSLÜMAN OLUNCA İNSAN HAKLARI ORTADAN KALKIYOR MU ?

Katliamların sadece Suriye’de yaşanmadığını, Burma’da, Arakan’da, Müslümanların ayrı bir katliama maruz kaldığını söyleyen Bozdağ, sözleriniz şöyle tamamladı:

"Burma’da, Arakan’da, Müslüman kimliğinden ötürü katliama tabi tutmaktadırlar. Günlerdir bu sürüyor. Uluslar arası ajanslar bunları dünyaya yayıyor ama maalesef dünyadan ses çıkmıyor. Türkiye’de hukuka uygun bir davranış olduğu zaman dahi Avrupa’dan ve başka ülkelerden insan hakları örgütleri gelip her tarafı ayağı kaldırırken, Arakan’da insanlar öldürülürken çocuklar diri diri suya atılıp boğulurken, kadınlara tecavüz edilip öldürülürken insan hakları savunucularından bir ses yok, bir seda yok. Buradan sormak istiyorum öldürülen Müslüman olunca insan hakları ortadan kalkıyor mu ? Dünya sessiz kalırsa Arakan’da da ölenlerin sayısı binleri geçecek, orada da büyük bir katliam güç bularak devam edecektir. Birleşmiş Milletlerin, uluslar arası toplumun bu hadiseyi engelleme gücü kudreti vardır, lütfen bu gücü bu kudreti kullanıp, oradaki katliama son verelim. Umarım geç kalınmaz umarım vakit geçmeden bu kan da son bulur" dedi.