Son yıllarda Türk Ceza Kanunu'nda yapılan değişikliklere rağmen cezaevlerindeki mahkum ve tutuklu sayısındaki artış durdurulamıyordu. 10 yılda hükümlü ve tutuklu sayısı, 55 binden 151 bine çıktı. Adalet Komisyonu'nda görüşülen yeni kanun tasarısı sayesinde bu meseleye neşter vurulacak.

 

İÇERİDEKİ İNSAN SAYISI 146 BİNE DÜŞECEK

Yeni düzenlemeyle adli para cezasının ödenmemesi halinde verilen hapis cezası uygulamasına son verilecek. Böylece bu suçtan dolayı mahkûm olanlar tahliye edilerek içerideki kişi sayısı 146 bine kadar düşecek.

 

10 YIL SONRA İLK KEZ SAYIDA DÜŞÜŞ OLACAK

Ayrıca aynı suçtan cezaevlerine girişlerin önüne de geçilecek. Mahkûm ve tutuklu sayısında ise, son 10 yılda ilk defa bir düşüş yaşanacak.

 

13 BİN ARTTI

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre; son 5 ayda hüküm giyenlerin sayısı 13 bin artarak 118 bin 52'den 131 bin 124'e ulaştı.

BALYOZ'DAN 230 KİŞİ SERBEST KALDI

2011'deki referandumun ardından Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı getirilmişti. Bundan yararlanan 230 Balyoz davası hükümlüsü önceki gün serbest bırakılmıştı. Yargıdaki düzenlemelerin devam etmesi bekleniyor.