ŞEHİRCİLİK MİMAR BAKAN'A EMANET

AK Parti'nin son dönemdeki hükümetlerinde kamuoyundan en çok eleştiri alan konu, hükümetlerde sadece tek bir kadın bakana yer verilmesi, onun da Aile ve Sosyal Politikalardan sorumlu yapılmasıydı. Davutoğlu, "tek kadın bakan" geleneğini bozdu; Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yanısıra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı da bir kadına emanet etti. Mimar kökenli, Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu. 

Fatma Güldemet Sarı, AK Parti'nin Adana Milletvekili... 1970 yılında Malatya'da dünyaya gelen Sarı, ilköğrenimini Adana, orta ve lise öğrenimini ise Tarsus'ta tamamladı.1993 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. 1996 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamladı. 1996 – 2010 yılları arasında İstanbul, Mersin ve Adana'da muhtelif projelerde mimar olarak çalıştı.

AK PARTİ'NİN KURUCUSU

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ise AK Parti'nin kurucularından... Denizli milletvekili Dr.Sema Ramazanoğlu, parti kurulduğundan bu yana geçen 13 yıllık süreçte ilk kez 1 Kasım seçimlerinde milletvekili adayı gösterilmişti.

Ramazanoğlu, 1959 yılında Denizli’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Denizli’de bitirdi. 1983 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Çeşitli sağlık kuruluşlarında doktorluk yaptı. İhtisasını İsviçre Bern Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirdi. Zeynep Kamil ve Numune Hastaneleri'nde doktorluk yaptı. 1998 yılında kendi kliniğini açtı. Ramazanoğlu, evli ve iki çocuk annesi. Ramazanoğlu, Almanca ve İngilizce bilmektedir.