Apple, Yeni iPad için 16 mart tarihine kadar önsipariş alacağını duyurmuştu. Bu süre zarfında ürünü sipariş eden kullanıcılar da 16-17 Mart tarihinde Yeni iPad’e kavuşacaktı. Fakat satışların beklentilerin üzerine çıkması bu planı sekteye uğrattı. Zira Apple, stoklardaki iPad’ler tükenince teslimat tarihlerini ertelemeye başladı. İlk etapta 19 Mart olarak açıklanan tarih şimdilerde “2-3 hafta” olarak belirtiliyor. Dolayısıyla ABD, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerdeki kullanıcılar bugün sipariş etseler dahi yeni iPad için uzun bir süre beklemek zorunda kalacak. Dolayısıyla bu durum cihazın Türkiye çıkış tarihini de etkileyebilir.

Siparişlerin bu denli ertelenmesine sebep, satışların oldukça hızlı başlamış olması. Söylentilere göre lansmanın yapıldığı gün 1 milyondan fazla sipariş verilmiş. Şuan ise bu rakamın 3 milyonu geçtiği söyleniyor.

Gelişmiş retina ekranı, 1080p videolar kaydedebileceğiniz 5 megapiksel kamerası ve 4 çekirdekli grafik yongasına sahip A5X işlemcisi ile gelen iPad’in Türkiye’de nisan ayı içerisinde satışa sunulacağı konuşuluyor.