Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki 61. Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.
 
 
Başbakan Erdoğan'ın dün açıkladığı yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olan Bülent Arınç'a yeni bir görev daha verildi. Hükümet Sözcülüğü görevi verilen Arınç, ilk açıklamasını yaptı. Yeni bakanlar kurulu toplantısının bitiminden sonra kameraların karşısına geçen Arınç şunları söyledi.:
 
Hükümet Sözcülüğü görevi bana tebliğ edildi. Bunun yanında basın yayın, RTÜK, Anadolu Ajansı, Danıştay ilgili ilişkili konular olara görev tanımım içinde kaldı. Yeni dönemde ekonominin koordinasyonu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'da olacak.
 
ZAHİD AKMAN'IN GÖZALTINA ALINMASI
 
Akman'la ilgili RTÜK kimliğiyle ilgili değildir. Deniz Feneri ile ilgilidir. Daha önce de soruşturması yapılmıştı.  Bugün herhangi bir görüşme yapılmadı. Bir yargı kararıdır. Olumlu bir şekilde sonuçlanmasını dileriz. Bir görüş ortaya koymamız mümkün değildir.
 
2023 HEDEFLERİ
 
Durmak yok yola devam. Bugün için ustalık dönemi yakıştırmasında bulundu Sayın Başbakan. Bakanlarımızın hepsi kendi alanında başarılı arkadaşlar.  Hedeflerimiz belli. Uyum gerektirir, çalışma gerektirir. Grubumuz da buna uygundur.
 
CHP'NİN YEMİN KRİZİ - ÇİÇEK'TEN RANDEVU TALEBİ
 
Yani dışarıda yürütülen iyi niyetli çabaları ve Meclis Başkanı'nın kendi insiyatifini görüyoruz. Bu konuyla ilgili çok şeyleri konuştuk. Bakanlar kurulunda bu konu gündeme gelmedi. Ama iyi niyetli çabaların olumlu sonuçlanmasını dileriz. TBMM çalışmalarına devam ediyor. Gerekli seçimler yapıldı. Yarın hükümet programı açıklanacak. İsteriz ki eksiksiz olsun, herkes ant içip görevine başlasın.