İHLAS SON DAKİKA - Federasyon, Guus Hiddink'le gerçekleştirdiği görüşme sonrası Hollandalı çalıştırıcının sözleşmesini feshetti. Teklif götürülen İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın ise görevi kabul ettiği öğrenildi. Avcı'nın yardımcılığını Okan Buruk üstlenecek.

Hırvatistan'a play-off turu sonunda elenerek 2012 Avrupa Şampiyonası'na katılamayan A Milli Takım'ımızda beklenen gelişme yaşandı ve Teknik Direktör Guus Hiddink'le yollar ayrıldı.

Hırvatistan'la deplasmanda oynanan maçın bitiminde Türkiye'ye dönmeyeceğini belirten Hollandalı çalıştırıcının sözleşmesi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu üyeleriyle yaptığı görüşmenin ardından karşılıklı olarak feshedildi. TFF yönetiminin, Ağustos 2012'ye kadar süren mukavelesi karşılığında 3,2 milyon Euro alması gereken Hiddink ile yaklaşık 1,1 milyon Euro'ya el sıkıştığı öğrenildi. Hiddink'in ekibinde yer alan Pierre van Hooijdonk, Oğuz Çetin, Engin İpekoğlu ve Fuat Usta ile de vedalaşmak için temasa geçildiği ifade edildi.

Ay-Yıldızlı ekibimizde Hiddink döneminin başarısızlıkla kapanmasıyla birlikte yeni teknik adam arayışları da noktalandı. TFF yönetimi, kamuoyunda ismi gündeme gelen İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile Buraspor'da şampiyonluk sevinci yaşayan Ertuğrul Sağlam dahil birçok yerli çalıştırıcıyı alternatifler arasında görmesine rağmen Avcı'da karar kıldı. A Milli Futbol Takımı'mızın İdari Koordinatörü Okan Buruk'un Abdullah Avcı'nın yardımcılığına getirildiği kaydedildi. Haluk Güngör'ün kaleci antrenörlüğünü yapacağı, Avcı'nın Büyükşehir Belediyespor'daki yardımcısı Arif Erdem'in İstanbul ekibinde teknik direktörlük koltuğuna oturacağı bildirildi. 2005 yılında U17 Milli Takımı ile Avrupa şampiyonu ve dünya dördüncüsü olan Abdullah Avcı, 6 yıldan beri İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un başındaydı. Spor Toto Süper Lig'in en istikrarlı teknik direktörü unvanını alan Abdullah Avcı, taraftar kitlesi bulunmayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la özellikle büyük takımlara kafa tutarak kendinden söz ettirdi. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ile Trabzonspor'a karşı önemli galibiyetler alan Abdullah Avcı'nın adı, uzun süredir A Milli Futbol Takımı'mız için geçiyordu.

Kafkas'ı Avcı istemiş

Milli Takımlar Koordinatörü Tolunay Kafkas'ın Abdullah Avcı'nın tavsiyesiyle bu göreve geldiği öğrenildi. TFF'nin yaklaşık bir ay önce el sıkıştığı Abdullah Avcı'nın, Türk futbolunun yeniden yapılanmasında Tolunay Kafkas'la çalışacağını bildirmesi üzerine Futbol Federasyonu, hemen başarılı teknik direktörle sözleşme imzaladı. Bu arada A Milli Futbol Takımı'mızın yeni teknik direktörü Abdullah Mucip Avcı, 31 Temmuz 1963 İstanbul Kasımpaşa doğumlu. Aslen Rize Güneysulu. Futbola Vefa'da başladı. Fatih Karagümrük, Rizespor, Kahramanmaraşspor, Bakırköyspor ve Kasımpaşa'nın ardından İstanbulspor'a transfer oldu.
zaman