Atv'de yayınlanan "Hayat Devam Ediyor" adlı dizi, ilk bölümüyle izlenme rekorları kırdı. Türkiye, küçük Hayat'ın büyük trajedisine ağladı. Dedesi yaşındaki bir adamla evlendirilen Hayat'ın öyküsü, yürekleri dağladı. O hikaye, bu kez sınırlar ötesinden gelip Van'da depreme yakalanan 17 yaşındaki Afganlı Somaye'de vücut buldu.

AİLESİ İSTEMEDİ
Taliban örgütünden 70 yaşındaki bir kişi, zorla Somaye Şerifi ile evlenmek istedi. Buna razı olmayan anne Fatma (53) ve baba Mehbur Şerifi (67), kızlarını alarak Türkiye'ye kaçtı. Günlerce yürüyen aile, sonunda Türkiye sınırına geldi. Aç susuz yürüyen aile dağları aşıp Van'a ulaştı.

DEPREM DE VURDU...
Burada yakalanan aile üyeleri, Birleşmiş Milletler'in mülteci kampında kaldıktan sonra yine BM'nin gözetiminde Van'da kiralanan bir eve yerleştirildi. Ancak Van depremi Afganlı ailenin de evini yıktı. Bunun üzerine aile bu kez de Adana'ya gönderildi. "Hayat devam ediyor" diyen Şerifi ailesi, polisler tarafından bir eve yerleştirildi. İşte o aile, gözyaşları içinde hayatlarını anlattı. Somaye "Benimle evlenmek isteyen adam dedem gibiydi. İki tane daha eşi vardı. Bu nedenle babam izin vermedi, zaten ben de evlenmek istemiyordum. Türkiye'ye geldikten sonra da bir işe girdim. Ancak patronum da benimle evlenmek isteyince korkup işi bıraktım. Artık mutlu olmak istiyorum" dedi. Baba Mehbur Şerifi ise gözyaşları içinde yaşadıklarını anlattı. Acılı adam, "Taliban annemi ve babamı öldürdü. Eğer kaçmasaydık bizi de öldürecekti" diye konuştu.
takvim