Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, törende yaptığı konuşmada, Aydın'ın en modern binasının temelinin atılacağını belirterek, artık kadınların ve çocukların en modern şekilde muayene ve tedavi edileceğini söyledi.
Yeni hastanenin çok önemli bir gelişme ve hizmet olduğunu ifade eden Vali Coş, “Artık hastanelerde, o eski klasik koğuş sistemi terk ediliyor. Hastalar, tek ve iki kişilik odalarda tedavi görme imkanına, insanca hekim seçme hakkına sahip olacaklar. Bu yatırımın yaklaşık maliyeti 50 milyon TL'dir. Aydın'a önemli bir yatırım kazandırılıyor. Sayın Bakanımız Devlet Hastanemizin temelinin de atılacağını müjdelediler. Bu çok büyük bir yatırım. Önümüzdeki günlerde bin kişilik yüksek öğrenim öğrenci yurdunun da temelini de yine hep birlikte atacağız. Bu da donanımı ile birlikte 30 milyon TL'lik bir yatırım. Sadece bu üç yatırımın toplam maliyeti 200 milyon TL'yi aşıyor. Bu önemli bir hizmet, önemli bir yatırımdır. İlimize böyle güzel ve gerçekten ihtiyacını hissettiğimiz yatırımları sağlayan, kazandıran başta Başbakanımız, Sağlık Bakanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de hastanenin sadece Aydın'a değil, bölgeye hitap edecek mahiyette olduğunu vurgulayarak, ''Sağlıkta Dönüşüm Projesi çerçevesinde, Sağlık Bakanlığımızın ve hükümetimizin yaptığı hizmetler, Cumhuriyet tarihinin devasa hizmetleridir'' dedi.
AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç, Aydın Devlet Hastanesi ile Atatürk Devlet Hastanesinin birleştirilmesi ile oluşacak bin yataklı yeni hastanenin temelinin yakında atılacağını kaydetti.
Konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma törenine AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Aydın Vali Yardımcıları Mesut Kırcalı ve Osman Nuri Çobanoğlu, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan ile vatandaşlar katıldı.
Toplam 254 yataklı olacak olan yeni Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin 600 iş gününde bitirileceği bildirildi.