Dolar/TL'de yurtdışı piyasalara paralel ve euro/dolar paritesine odaklı olarak bugün 1.58-1.62 bandında yatay seyir bekleniyor. Euro/dolar paritesindeki olası aşağı yönlü hareket, dolar/TL'yi yukarı doğru itebilir.

Yabancı bir bankanın döviz masası yöneticisi, "Euro/dolar paritesi hareketli, eğer aşağıya giderse negatif etkileniriz. Borsalar Asya'da güne negatif başladı ama toparlandı, Avrupa borsaları ve ABD vadeli işlemleri dengeli kalırsa paritedeki aşağı hareket sınırlı olur" diye konuştu.

Bankalararası piyasada dolar, Cuma günü spot kapanışta 1.6060/1.6100 lira oldu. Bu sabah ise saat 0842 itibariyle dolar/TL kotasyonları 1.6085/1.6140 seviyesindeydi.

Yabancı bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Dolar/TL'de yurtdışına odaklı ve 1.58-1.62 bandında hareket bekliyorum. Euro-dolar paritesi izleniyor" dedi.

BORSA DÜŞÜŞLE AÇILDI

İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, cuma günkü ikinci seans kapanışına göre 43,08 puan azalarak 29.102,88 puan seviyesinde açıldı. Hisse senetleri bu seviyede yüzde 0,15 değer kaybetti.

Japonya'nın Nikkei endeksi, kuvvetli yenin ihracatçı şirket hisselerini aşağı yönlü etkilemesi ve 5 milyar dolar sermaye artırımına gideceği haberinin ardından Toshiba hisselerindeki gerilemenin etkisiyle yüzde 1'e yakın geriledi, ancak daha sonra kayıplarını geri aldı.

Ünlü ekonist ve akademisyen Nouriel Roubini'nin Roubini's Global Economy Monitor'de yayımlanan bir notta Türkiye'nin, uluslararası piyasalarda "en az 3 milyar dolarlık" tahvil ihraç etmeyi planladığı belirtildi. Bu, gelişmekte olan Avrupa ülkeleri arasında şu ana kadar yapılacak en büyük ihraç olacak. Türkiye, bu yıl şu ana kadar 1 milyar dolarlık dolar cinsi eurobond ihraç etti.

Sabah