Bir güvenlik uzmanına göreyse, birçok firmanın internet sayfalarında genellikle yapılan kodlama hataları giderek daha da azalıyor fakat bu sefer de hackerların kullandığı yeni araçlara karşı sistemlerinde bulunan açıkları düzenlemekte geç kalıyorlar.

İnternet sitelerinin güvenliklerini test etmekle uğraşan WhiteHat Security isimli firmanın teknoloji bölümü müdürlüğnü yapan Jeremiah Grossman’a göre, yapımcı firmalar tarafından web sitelere resmedilen ciddi boyuttaki açıkların rakamı 2011 yılında 148′e kadar gerilemişken bu rakam 2010 yılında 230 ve 2009 yılında 480 adet olarak belirlenmişti. Grossman konu hakkındaki açıklamalarınıysa geçtiğimiz Pazartesi günü Sydney’de yapılan Open Web Application Security Project konferansında yaptı.

Grossman konu hakkında şöyle konuştu Bulunan açıklar bazı genel geçer site yapılarının kodlarında bulunuyorlar ve herhangi bir yama ile düzeltilebilecek sorunlar değiller. WhiteHat Security’nin istatistiklerine göreyse bir firmanın sahip olduğu güvenlik açıklarının yarısını düzeltmesi, en azından 100 gün sürüyor.

Stratfor Global Intelligence isimli analiz firmasına göreyse hızlı bir şekilde önlenemeyen güvenlik açıkları, hackerlar tarafından çabucak bulunuyor ve sonuç olarak yüksek seviyede veri ihlaliyle sonuçlanıyor ki bu duruma verilebilecek en iyi örnek Sony’nin başına gelenler olacaktır.