İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen intihar saldırılarında 42 kişi hayatını kaybetmiş, 239 yaralıdan 127’sinin de halen hastanelerde tedavilerinin devam ettiği açıklanmıştı.

Güvenlik zafiyeti iddialarına tepki

Resmi temaslarda bulunmak için Türkiye’ye gelen Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’yla düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Yıldırım, saldırıda güvenlik zafiyeti bulunduğuna dair iddialara bir kez daha tepki gösterdi.

Başbakan şöyle devam etti: “Teröristler, güvenlik kontrolünden geçemeyince geri dönüp valizlerinde bulunan uzun namlulu silahlarla oradaki insanlara gelişigüzel ateş açarak içeriye girebilmiştir. Bir tanesi dışarıda kendisini patlatmış. Diğer ikisi de o ateş açma sırasındaki panikten yararlanarak içeriye girere kendilerini patlatmış. Demek ki havaalanında fiziki kontrol, X-Ray kontrolü yetmez. Dışarıdan silahla yapılacak herhangi bir saldırıya karşı ilave tedbirler bulundurmak gerekiyor. Bu bağlamda havaalanlarımızın girişlerinde özellikle özel eğitilmiş güvenlik elamanlarımızın mevcudiyetini artıracağız.”

IŞİD emareleri güçleniyor

Saldıryla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve şüphelinin IŞİD olduğuna dair emaralerin gittikçe güçlendiğini aktaran Yıldırım, sözlerini şöyle bitirdi:“Herhalde 1-2 gün içerisinde çalışmalar tamamlanır. Canlı bombaların kimlikleri dahil bütün bilgiler kamuoyu ile paylaşılmış hale gelir.”