Devem eden çalışmalar hakkında bilgiler veren ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, “Üniversiteler bulundukları bölgelerin ve kentlerin sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan gelişmesini sağlayan eğitim ve kültür yatırımlarıdır. Üniversitemiz bölgemizde ve kentimizde dinamik, üretken ve her geçen gün bir adım daha ileri giden bir yapıya sahiptir.

Üniversitemiz eğitim-öğretim ve bilimsel anlamda yakaladığı kaliteyi yerleşkelerinin çevre düzenlemelerinde de yakalamıştır. Genel olarak estetik duyguları ön plana çıkarmaya amaçlayan üniversitemiz de peyzaj çalışmaları hızla devam etmektedir” dedi.
Merkez yerleşkesinde devam eden peyzaj çalışmalarına bir yenisi daha eklendiklerini açıklayan Boylu, “16 Aralık 2009 Çarşamba günü başlatılan kampus yolundaki çalışmalar zamanının büyük bir kısmını kampüste geçirenlerin ve kampüsümüzü ziyarete gelenlerin Üniversitemize bakış açılarını değiştirmek, estetik duygularını ön plana çıkarmak, pozitif düşünceler ile güne başlamalarını sağlamak, kaliteli ve güvenli bir yaşam alanında yaşadıklarını hissettirmeyi amaçlamaktadır. Toplam 130 bin TL"ye tamamlanacak olan bu peyzaj çalışması yeni yılın ilk haftasında bitecektir” diye konuştu./iha