İncirliova İlçesine bağlı İkizdere köyünde yapılan baraj sonucunda evlerinden olan köylüler, yeni evlerine yeni yılda kavuşacaklar.
Kaymakam Adem Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karabağ köyünde devlet tarafından yaptırılan 75 tane konutun 31 Aralık günü çekilecek kura ile hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.
Ünal, ''Konutlar TOKİ konutları gibi olmuş. Gerek içi gerek dışı mükemmel yapılmış. Tabii ki hayvan damları da öyle. Bir yıl gibi kısa sürede 75 tane konut yapıldı ve 31 Aralık Cuma günü Sayın Valimiz Avni Coş tarafından çekilecek kura ile hak sahiplerine törenle teslim edilecek'' dedi.
Ünal, konutları çok beğendiğini, vatandaşların da çok olumlu tepki verdiklerini belirterek, ''Gelecekte çoluk çocukları ile inşallah mutlu bir şekilde burada yaşarlar. Köyün ismi için ise herhangi bir şey düşünülmedi. Konutların etrafındaki yolların parke taşları ile yapılmasına devam ediliyor. En kısa sürede yollar da tamamlanarak sorunsuz hale gelecektir'' diye konuştu.
İkizdere Köy Muhtarı Selahattin Özcan ise evlerine kavuşacakları için çok sevinçli olduklarını bildirdi.
Yaklaşık 10 aydan beri köylülerin dağınık bir şekilde yaşadığını ifade eden Özcan, kiralarda çile çektiğini belirterek, ''Ancak evleri yapan firma gününden önce evlerimizi bitirerek bize Cuma günü yapılacak kura çekiminden sonra teslim edecek. Evlerimizin tabii ki bazı eksiklikleri var. Bu eksiklikler zamanla yapılacak ve sorunlar giderilecektir. Yollarımızın parke taşı döşemesi de son hızla yapılmakta ve kısa sürede bitirilecek. Sadece aşağıda kalan evler yerle aynı seviyede olduğu için ileride yağan yağmur sularından sel basma korkusunu yaşayabiliriz. Bunun için gerekli yerlere müracaatları yaptık'' dedi.