Aydın"daki 2009-2010 eğitim öğretim İlköğretim Haftası kutlamaları etkinliği çerçevesinde ilk olarak Atatürk anıtına çelenk koymayla başladı. Gazipaşa İlköğretim Okulunda yapılan kutlama törenlerine Vali Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İl Milli Eğitim Müdür Ertuğrul Dindar, Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka ve öğrenci velileri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, 2009-2010 eğitim öğretim yılında 13 bin 600 öğrencinin kaydının yapıldığı belirterek, “2009-2010 eğitim öğretim yılına başlarken Türkiye"nin geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek olan değerli öğretmenlerimiz ve ülkemizin geleceği çocuklarımız ile birlikte olmanın farklı heyecanı ve gurur içindeyiz. Akıl Allah"ın insana verdiği bir özellik ve üstünlüktür. Fakat bunu geliştiren ve onun kullanılmasını öğreten bilgilerle aklı zenginleştiren okuldur. Çünkü okul bir eğitim ve öğretim yuvası insanın yetiştirildiği yerdir. Atatürk"ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyin üzerine çıkabilmek Türk milletinin özlemidir. Bu özlemi gerçekleştirmekteki en büyük önderimiz ise bilgi olmalıdır. Bu bilgileri kullanan öğrenciler bilimi ve teknolojiyi kabul etmiş ve edindiği bilgileri yaşamda karşılaştığı problemleri çözmede kullanabilen insanlar olmalarıdır. Eğitim kurumları arası önemli bir yere sahip olan ilköğretim okulları bu bilgilerin temelinin atıldığı bir kurumdur. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiyi ulaşmanın yolarını araştıran, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirebilmek olmalıdır” dedi.


Aydın ili olarak bu yıl ÖSS sınavlarında çok güzel bir başarı yakaladıklarını da belirten Dindar, “Bu başarıda tüm idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerin çalışma ve katkıları büyüktür. Bu yılda SBS sınavlarında aynı başarıyı yakalamak hatta daha iyisini yakalamak için tüm eğitim çalışanları ve öğrencilerimiz daha çok çalışacaklardır. Sayın valim ve Milli Eğitim Müdürü olarak sizlere her türlü desteği vereceğimize söz veriyorum. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu bugünlerde bizlere düşen görev hiç yılmadan çalışmak ve ülkemizi hak ettiği seviyeye getirmekti” diye konuştu.


Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, öğretmenlerin bu güne kadar çağdaş ve modern Türkiye"de çok büyük emekleri olduğunu ifade etti. Çerçioğlu, şunları söyledi: “Siz değerli öğretmenlerimiz Türkiye için çok önemli özgür bireyler yarattınız. Atatürk"ün gösterdiği yolda çocuklar yetiştirdiniz. Sizlere bir kez daha minnet duygumu bir kez daha ifade etmek istiyorum. 2009-2010 eğitim öğretim yılı tüm öğrenci ve öğretmenlerimize hayırlı olsun”


Öğretmen, öğrenci ve velilere başarılı bir eğitim sezonu dileyen Vali Coş ise, şöyle konuştu: “Eğitim ve öğretime başlayan bu güzel çocuklarımızın ve onların değerli anne ve babalarının sevinçlerini paylaşıyorum. Develetimiz ve milletimiz için fevkelade önemli bir beşeri sermaye sağlayan anne ve babalarımıza çok teşekkür ediyorum. Onarlın emaneti olan bu güzel çocuklarımızın Milli eğitimimizin fedakar eğitim kadrosu yöneticilerinin bilgi ve tecrübeleriyle en iyi şekilde yetişeceklerini de inanıyorum. Öğretmenlerin ve ailelerin gayretleri elbette ki gerekli. Fakat öğrencilerin de buna inanması ve buna odaklanması lazım. Yeni eğitim ve öğretim yılınız hayırlı olsun”


Daha sonra Vali Coş, ilköğretime yeni başlayan öğrencilerden Türkiye Cumhuriyetinin dünyanın en gelişmiş ülkesi yapmaları konusunda söz aldı.