İhraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) gönderilen Değirmenci'nin dosyası, son üç toplantıda gündeme dahi alınmadı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Gereğini yapacağız' demesine rağmen başörtüsüne hakaret içeren afiş için ceza verilmemesi, partinin dinî hassasiyetler konusundaki samimiyetinin de sorgulanmasına neden oldu. Zira CHP'nin dinî değerlere hakaretleri, adeta bir alışkanlık halini aldı. Eski Genel Sekreter Önder Sav'la başlayan bu kötü gelenek, Kılıçdaroğlu'nun 'Yeni CHP'sinde de devam ediyor.

Son olarak Eskişehir'de CHP Seyitgazi İlçe Başkanı Hüseyin Çoban, Ulusal Kanal'ın 'Türban ve Laiklik' isimli konferansında dine ağır hakaretler içeren bir bildiri dağıtmıştı. Bildiride, "Bu türban işini Muhammed bile başaramamış da şimdi siz mi başaracaksınız?" şeklinde Müslümanları rencide edici ifadeler kullanılmıştı.

CHP içinden dinî hassasiyetlere yapılan bu tip saldırılar, Önder Sav ile başlamıştı. Bir program için Ankara'nın Elmadağ ilçesine giden Önder Sav, kendisine hacca gideceğini söyleyen partili Mustafa Ünal'a, "Boş ver, Araplara para kaptırma. Bakarsın Muhammed geri bırakmaz seni." şeklinde alaycı bir karşılık vermişti. İslam Peygamberi'ne yapılan bu saygısızlık, kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Muhafazakâr kesime yönelik açılımların hız kazandığı yerel seçimler öncesinde çarşaflı bir CHP'li üyenin dövülmesi olayı da bu çerçevede hatırlanan çarpıcı örneklerden. Bağcılar'ı ziyaret eden partinin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile konuşmaya çalışan 66 yaşındaki Kıymet Özgür, ilçe yöneticileri tarafından dövülerek parti otobüsünden indirilmişti. Özgür, daha sonra yaptığı açıklamada, "Ben normalde çarşaflı değilim. CHP'nin samimi olup olmadığını ölçmeye geldim ve ölçtüm." demişti. Bir başka çarşaf skandalı da Mersin'de yaşanmıştı. İl Kadın Kolları'na mensup bir grup kadın, hilafetin kaldırılışının yıldönümünü çarşafları yırtarak kutlamıştı. Eylemi gerçekleştiren kadınlar, partiden uzaklaştırılmıştı.

CHP'nin hakaret içeren bir başka eylemi de Gençlik Kolları tarafından hazırlanan "AKP Eziyetleri" adlı sergiydi. Geçen ay parti genel merkezinde açılan sergide, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Fethullah Gülen Hocaefendi'ye, 'eleştiri' adı altında hakaret ediliyordu. 'Utanç sergisi', gelen yoğun tepkilerden sonra kaldırılmıştı.