İşte yeni mobil işletim sisteminin tüm detayları:

Akıllı telefonlar her geçen gün bilgisayarların yerini almak adına hızla gelişmeye devam ediyor. Mevcut işletim sistemlerinin yenilenen özelliklerini duymaya alışmıştık ancak bu kez gelen haber yeni bir mobil işletim sistemi hakkında.


İşletim sistemi HTML 5 ve JavaScript tabanlı uygulama geliştirme imkanı da tanıyor.

Pazarda yeni bir işletim sistemi için yeterli yer var mıdır bilmiyoruz ancak Çin'li geliştiricilerin imza attığı yeni proje, bulut tabanlı bir çalışma mantığına sahip. Tüm kullanıcılara 100GB depolama alanı vaat eden Alibaba isimli geliştirici ekibinin bu sisteme sahip ilk cihazları da hazırlanmış.

Aliyun OS olarak isimlendirilen işletim sisteminin en dikkat çekici ayrıntısı Android uygulamalarını da çalıştırabilmesi olmuş. BlackBerry'nin PlayBook'ta kullandığı mantıkta bir katman ile tüm Android yazılımlarını sorunsuz bir şekilde çalıştırabilen Aliyun, yalnızca önemli sistem dosyalarını cihaz üzerinde bulunduruyor.

Eylül ayında Çin'de kullanıcılar ile buluşturulmuş olması beklenen Aliyun OS'in Tian Hua K_Touch adıyla 400$ üstünde bir fiyat etiketiyle pazara sunulması bekleniyor.