Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gökdere Meydanı'nda halka hitap etti.

Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun 'tıpış tıpış sandığa gideceksiniz' sözlerine tepki göstererek, ''Kendi seçmenini adeta koyun yerine koyuyor. CHP, MHP ve diğer partilerin seçmenleri koyun olmadıklarını 10 Ağustos'ta gösterecekler'' dedi.

Başbakan, İsrail'in Gazze saldırısı konusunda dünyada bazı liderlerin acayip ve garip açıklamalar yaptıklarını belirtti ve bu duruma tepki gösterdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

''Günlerce hesap yaptılar, şekiller çizdiler, üçgenler, çatılar çizdiler. Ortaya çıka çıka paralel bir aday çıktı, sabah akşam Pensilvanya'ya, Pensilvanya'daki ihanet şebekesine selam çakıyor. Millete değil, Pensilvanya'ya yaranmaya çalışıyor.

'KENDİ SEÇMENİNİ ADETA KOYUN YERİNE KOYUYOR'
Bu aday CHP'ye ve MHP'ye gönül verenlere dayatıldı. Şimdi ne diyor (Kılıçdaroğlu) 'Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz bu adaya oy vereceksiniz' diyor. Kendi seçmenini adeta koyun yerine koyuyor. CHP, MHP ve diğer partilerin seçmenleri koyun olmadıklarını 10 Ağustos'ta gösterecekler.

'TIPIŞ TIPIŞ GİTTİLER, AYNI MASADA OTURDULAR'
CHP ne diyordu; 'eşi başörtülü bir cumhurbaşkanının resepsiyonuna gitmeyiz' diyordu. Sayın Gül, Cumhurbaşkanı oldu ne yaptılar? Tıpış tıpış gittiler, aynı masada gelip oturdular. 12 Haziran seçimlerinin ardından 'Meclis'e gelmeyeceğiz' dediler. Ne oldu  Tıpış tıpış geldiler. Ben ne dedim, 'gelecekler, göreceksiniz' dedim. 'Yemin etmeyeceğiz' dediler, tıpış tıpış yeminlerini de ettiler. Bunlarda dürüstlük yok, bunlarda yalan çok. MHP Genel Başkanı da eğer hala o koltukta oturuyor olursa, hiç merak etmeyin sözünü yutacak, tıpış tıpış gelecek.

İHSANOĞLU'NUN 'SESİMİ YÜKSELTECEĞİM' SÖZÜNE YANIT
CHP Genel Müdürü, şu ana kadar çıkıp İsrail'e tek söz söyleyebildi mi? Buna cesareti yok, buna kudreti yok, buna icazeti yok. MHP Genel Başkanı, aynı şekilde Filistin için tek bir cesur cümle kurabildi mi? Cumhurbaşkanı adaylarına bakın Allah aşkına, sadece orta sahada top çeviriyor. Milletin değil, başka çevrelerin adayı olursanız, işte böyle zelil olursunuz. Biz, bu adayı İslam İşbirliği Teşkilatı'ndaki icraatlarında gördük ve yanıldık. Geçen gün Dışişleri Bakanım anlattı, bu konuda neler olduğunu çok iyi biliriz. Şimdi bir de yalanlar konuşuyor. Bir defa haddini bil, dürüst ol. Şimdi bayram sonrası sesini yükseltecekmiş. Sesini yükselttiği zaman, gerekli cevabı arkadaşlarım zaten kendisine verirler.

İSRAİL'İN GAZZE'YE KARA OPERASYONU
Terör devleti İsrail, günlerdir Gazze'yi bombalıyordu. Şimdi kara harekatına başladı. Çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 240'tan fazla masum son hafta içinde şehit edildi. 2 binden fazla masum da yaralandı. İsrail, okulları, hastaneleri, camileri acımasızca, insafsızca vurmaya devam ediyor. Ortadoğu'daki insanlık dışı saldırı devam ederken, ne yazık ki dünya susuyor, İslam ülkeleri susuyor. Bizim de Filistin için, Gazze için sesimizi yükseltiyor olmamızdan birileri ciddi manada rahatsız oluyor. İstiyorlar ki biz de susalım, istiyorlar ki biz de sesimizi çıkarmayalım. Ama biz Türkiye Cumhuriyeti devletiyiz. Biz şurada yanı başımızda meftun, Osman Gazilerin, Orhan Gazilerin, Yıldırım Beyazıtların torunlarıyız. Herkes susar biz susmayız.

'YENİ BİR HAÇLI İTTİFAKI İLE KARŞI KARŞIYAYIZ'
Terör devleti İsrail şimdi kara harekatına başladı. Dünyadaki bazı liderler şu anda acayip ve garip açıklamalar yapıyorlar. Çıkıyor bir tanesi diyor ki 'İsrail savunma hakkını kullanıyor' diyor. Allah aşkına nasıl bir savunma hakkı ki bu bunlardan kimse ölmüyor. Ölenler sadece Filistinli. Şu anda 240'ı aşkın ölü var. Çocuklar var, kadınlar var, yaşlılar var. Nasıl olur da bunu böyle söylersin? Efendim, Filistin'den roketler atılıyormuş. Bu roketler atılıyor da ne oluyor? Havada vuruyorlarmış roketleri, bir kişi ölmüyor. Nasıl oluyormuş bu iş? Hepsi oyun, hepsi numara. Bunlar samimi değil, bunlar dürüst değil. Yeni bir haçlı ittifakı ile karşı karşıyayız. Bu, çok yanlış bir gidiş. Ben Batı'ya sesleniyorum. Bu, dürüst bir yaklaşım değil. Bu yaklaşım yarın inanıyorum ki sizleri de boğacaktır.

'MALEZYA UÇAĞI RUSYA TARAFINDAN FÜZEYLE VURULARAK İNDİRİLDİ'
Ukrayna hava sahasında Malezya uçağı maalesef Rusya tarafından füzeyle vurularak indirildi. Ne vardı bu uçakta? Çok enteresan. Uçaktaki yolcuların yaklaşık 160 tanesi Hollandalı. Bakınız, Hollanda'dan Malezya'ya gidecek ve uçak Ukrayna sahasında vuruluyor. Bu, nasıl bir yaklaşımdır, bu, nasıl bir anlayıştır. Hani dünya barışı için konuşacaktık. Hani dünya barışına çalışacaktık. Bunlar 'ben güçlüyüm, istediğim gibi vururum, istediğim gibi indiririm' diyenlerden. Biz de diyoruz ki 'Siz bu gücünüzü bir yere kadar kullanacaksınız'. Ama unutmayın, bütün tuzakların üzerinde çok daha büyük bir tuzak var. O tuzak da bir gün sizi vuracak."

'İSRAİL, DÖKTÜĞÜ KANDA BOĞULACAK'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa mitingi sonrası AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca organize edilen iftarda konuştu.

Başbakan Erdoğan buradaki konuşmasında da İsrail'in Gazze saldırısına sert tepki gösterdi. Erdoğan, Birleşmiş Milletler'i (BM) de eleştirdi.

Erdoğan, ''Tüm dünyanın anlık olarak seyrettiği canlı yayınlar eşliğinde devam eden bu canilik karşısında gözlerin, ağızların ve kulakların adeta kapatıldığını görüyoruz. İsrail eninde sonunda kendi döktüğü kanda boğulacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Ama İsrail'in zulmüne, cinayetlerine ses çıkarmayan dünyadaki her bir ülke, her bir toplum da bu kara lekeyi sonsuza kadar alnında taşımaya mahkum olacaktır. Güya dünyadaki tüm insanların hakkını, hukukunu korumak için kurulan Birleşmiş Milletler'in Gazze'deki katliam karşısındaki suskunluğu her şeyden önce kendi meşruiyetini yaralıyor, kendine zarar veriyor. Güvenlik Konseyi başta olmak üzere zaten adil olmayan ve sorunlu bir yapıya sahip Birleşmiş Milletler, bu tür kritik olaylarda mazlumun değil, güçlünün yanında yer alarak meşruiyet sorununu derinleştiriyor'' dedi.

'10 AĞUSTOS'TA ÖNCÜ TÜRKİYE KAZANACAK'
Konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Başbakan, şunları söyledi:

''İnanın 10 Ağustos'ta öncü Türkiye kazanacak. Böylece dünya mazlumları, Irak'ın, Suriye'nin, özellikle de Filistin'in mazlumları kazanmış olacaktır. Türkiye olarak önümüzdeki haftalar içinde birçok bayramı bir arada yaşamak istiyoruz. Gazze'de kanın durduğunu duymak ve bayram yaşamak istiyoruz. Musul'da alıkonulan vatandaşlarımızın bırakılmasını bekliyor, orada bir bayram yaşamak istiyoruz. Ramazan Bayramı'na umutlarla uluşmak, bayramı bayram gibi idrak etmek istiyoruz."