Konuyla ilgili olarak ADÜ Rektörlüğü"nden yapılan açıklamada; “Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi, 1993 yılında Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde Üniversitemize devredilen 120 yataklı eski Devlet Hastanesi binasında 1997 yılından beri sağlık hizmeti sunmaktadır. Ek binaların yapımı ile 2008 yılı sonunda toplam 258 yatağa kadar artan yatak sayısı ile şu an ulaşabileceği kapasitenin son noktasındadır.
Adnan Menderes Üniversitesi Tıp ve Sağlık Bilimleri Merkezi Yeni Uygulama ve Araştırma Hastanesi, beş blokta yer alan 80.000 m2 kapalı alana sahip olarak planlanmıştır. Öncelik sırasına göre inşasına başlanan, toplam 52 bin metrekarelik alana sahip 3 bloktan oluşan bölümü tamamlanmıştır” denildi.
Adnan Menderes Üniversitesi Tıp ve Sağlık Bilimleri Merkezi Yeni Uygulama ve Araştırma Hastanesi"nin özellikleri ve kapasitesi hakkında da bilgiler verilen açıklamada; “Hastanemiz odalarında 488 servis yatağı mevcuttur. 3. basamak sağlık hizmeti sunumunda çok önemli olan: 6 yataklı Çocuk Yoğun bakım, 18 küvözlük yenidoğan ve prematüre yoğun bakım, 14 yataklı Anestezi ve Reanimasyon yoğun bakım,70 yataklı erişkin yoğun bakım üniteleri mevcuttur. Yatak sayımız hastane maksimum kapasitede çalıştığında 488 servis yatağı artı 08 yoğun bakım yatağı ile toplam 596 olacaktır. Ayrıca hastanemizde hepsi hepafiltreli ve 5 tanesi de laminer akımlı toplam 14 ameliyathane salonu vardır. Acil servis içinde 11 yataklı bir izlem servisi, 5 tanesi çocuk ve 18 tanesi erişkin hizmeti için ayrılmış 23 cihazlı hemodiyaliz ünitesi mevcuttur. En son teknoloji Koroner anjiografi cihazımız ünitemize yerleştirilmiş hastaları beklemektedir. Mevcut cihazımızda taşınınca çift anjiografi ile hizmet sunan bir merkez olacağız. Ayrıca hastane içi kan ve diğer tıbbi malzeme taşımalarına uygun 16 cm çaplı, 5 kg kapasiteli Pnömatik tüplü taşıma sistemi 42 ayrı istasyonda kurularak birimler arası kullanıma alınmıştır. Helikopter pistimiz, Hava ambulans sistemi başlamadan önce yapılmış olup tüm askeri ve acil ambulans helikopterin inişine uygun yapıdadır. Diğer tüm birimlerimizde gerekli olan en son teknolojiler ile halkımızın hizmetine sunulmaktadır” ifadelerine yer verildi.