AYDINPOST ÖZEL - Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanlığına, Anadolu Ajansı (AA) Aydın Büro Müdürü Suat Deniz seçildi.
Cemiyet binasında yapılan genel kurulda Cemiyet Başkanı Mustafa Çezik, cemiyetin kuruluşundan itibaren geçirdiği evreleri anlatmasının ardından yönetim, denetim ve haysiyet divanı raporları okunarak oy birliğiyle kabul edildi.
Yönetim Kurulu üye sayısının, asil 9 ve yedek 9 kişiden oluşmasının kabul edildiği genel kurulda, yıllık üye aidatları 10 liraya çıkarıldı.
Seçimlerden önce konuşan başkan adayı Suat Deniz, son iki gündür birçok kesimden aday olması yönünde istekler geldiğini ifade etti.
Artık bir şeyleri değişmesi ve cemiyete yeni kanların kazandırılması gerektiğini vurgulayan Deniz, ''Bu cemiyetin Aydın'da varlığının daha çok hissettirilmesi gerekiyor. Sayın Başkan, cemiyet başkanlığı görevini fedakarca yürütüyor. Saygı duyuyoruz. Ama gerçekten bir kan değişimine ihtiyaç var. Buradaki çoğu kişi de aynı görüşte. Ama sandıktan ne çıkar bilemem. Kaybedersem de başkanın elini sıkarım, başarılar dilerim. Bana ve ekibime de bu yakışır'' dedi.
Konuşmaların ardından mevcut başkan Mustafa Çezik ve Suat Deniz başkanlığındaki iki ayrı listeyle seçimlere gidildi.
Yapılan seçimler sonucunda, 19 oy alan Suat Deniz, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına seçilirken, yönetim kurulu Bülent Çam, İbrahim Kılınç, Cavit Eskici, Önder Yıldırımcan, İhsan Karataş, Orhan Karagöl, Melek Uz ve Sinan Özmüş'ten oluştu.
Yönetim Kurulu önümüzdeki günlerde toplanarak, görev dağılımını gerçekleştirecek.