Geliştirilen Q7, artık çok daha tutumlu ve çevreci; Q7 3.0 TDI quattro 100 kilometrede sadece 9,1 litre yakıt tüketiyor.

Dış tasarımıyla coupe görünümü veriyor

Coupe benzeri tavan çizgisi, alçak cam şeridi ve gergin bir şekilde kıvrımlandırılmış yüzeyleri sayesinde Audi Q7"nin yan görünümü, aracın dinamik duruşunu pekiştiriyor. Q7"deki yeniliklerden biri de far teknolojisinde yer alıyor; Audi, Q7"de yeniden tasarlanmış, dinamik viraj aydınlatma sistemi, uyarlanabilir farı sunuyor.

5,09 metrelik toplam uzunluğu içerisinde yer alan 300 cm"lik lüks düzeydeki dingil mesafesi sayesinde Audi Q7, son derece geniş bir iç alana sahip. İkinci sıranın koltuk arkalıkları üç katlanabilir kısma bölünerek düz bir yük alanı temin ediliyor. Bu da bagaj kapasitesini 775 lt"den 2035 lt"ye çıkarıyor.

Tüm motor seçeneklerinde yakıt tasarrufu ön planda

Audi Q7, doğrudan yakıt püskürtme sistemiyle donatılmış beş güçlü ve oldukça verimli motordan biriyle alınabiliyor: 3.6 FSI quattro 280 hp, 350 hp 4.2 FSI quattro olmak üzere iki benzinli motor ve 240 hp 3.0 TDI quattro ve 340 hp 4.2 TDI quattro olmak üzere iki TDI dizel motor. Bu motorlar güç çıkışlarını, gücü dağıtırken hafifçe arkaya ağırlık veren quattro sürekli dört tekerlekten çekiş sistemine, 6 ileri tiptronik aracılığıyla aktarıyorlar. Tüm motor versiyonlarında, bir yandan CO2 emisyonlarını 5 g/km kadar azaltırken, diğer yandan da yakıt verimliliğini artıran enerji geri kazanım sistemi yer alıyor.

Sportif yol tutuş

Yol tutuşu itibarıyla Q7 sportif bir mükemmellik sergiliyor. Arazide, çok çeşitli zeminlerde üstün bir sürüş sağlayan Q7, opsiyonel olarak uyarlanabilir havalı süspansiyonla da alınabiliyor. Havayla çalışan süspansiyon sistemi olan uyarlanabilir havalı süspansiyon, elektronik kontrollü amortisörlerle birlikte çalışıyor; beş farklı seviye dâhilinde yerden yüksekliği değiştiriyor ve sürücünün, üç farklı sürüş modu içinden seçim yapmasına imkân veriyor.

Lüks sınıfın ileri seviye donanım özellikleri

Audi Q7 dört bölgeli klima sistemi ve rahatlatıcı bir soğutma sağlayan küçük, entegre fanların yer aldığı, ortam sıcaklığı kontrollü konforlu koltuklar gibi birçok seçeneği barındırıyor. Q7 ayrıca, elektrikli bagaj kapağı, bagaj rayı seti ve sürgülü eşya saklama kutusu gibi gündelik kullanıma yönelik pratik unsurlar da sunuyor. Q7, sürücü destek sistemleriyle de üstünlüğünü ortaya koyuyor. Uyarlanabilir hız sabitleyici sistem, arkadan çarpma tehlikesi baş gösterdiği durumlarda sürücüyü uyaran Audi fren koruma sistemi, Audi Side Assist, Audi Lane Assist sistemi, Audi geliştirilmiş park sistemi bunların arasında yer alıyor./haber7