12 Haziran seçimlerinin ardından tartışılmaya başlanan yeni Anayasayla ilgili ilk somut açıklama AK Parti kanadından geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Meclis’in 1 ekimde açılacağını hatırlatarak, bütün siyasi partilerin bu tarihe kadar Anayasa konusunda hazırlıklarını tamamlamalarını beklediklerini söyledi.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi’nde, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Çelik, özetle şunları söyledi:
 
Doğu’da oylarımız arttı
 
“Doğu ve Güneydoğu ile ilgili bir değerlendirme yapmamız gerekiyor. ‘Doğu ve Güneydoğu’da BDP’nin oylarını astronomik olarak artırdığı, ‘AK Parti’nin kan kaybettiği’ şeklinde yaygın bir kanaat oluşmaya başladı. Bunu da tashih etmemiz gerekiyor. Doğu Anadolu 14 vilayetten oluşmaktadır. AK Parti’nin oy oranı yüzde 53.38 dir. Doğu Anadolu Bölgesi’nde oylar bir önceki seçime göre yüzde 4.25 oranında artmıştır. Genellikle bu ne kadar oy aldığınızdan ziyade oranlar da önemlidir. Seçmen sayısı arttığı için aldığınız oy miktarı belki çok anlamlı değildir. AK Parti Doğu Anadolu’nun birinci partisidir.
 
taraf