Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''12 Haziran ile beraber yepyeni bir Anayasayı milletimize armağan etmek bizim boynumuzun borcudur'' dedi.

Çiçek, AK Parti Isparta İl Başkanlığı'nın düzenlediği Türkiye Buluşmaları Toplantısı'na katıldı. Çiçek, Necmettin Erbakan'ın ölüm haberini ve başsağlığı dileğini salona iletirken, salondan şaşkınlık sesleri yükseldi.

Cemil Çiçek, siyasetin halka ve Hakk'a hizmet aracı olduğunu, bu uğurda AK Parti'nin göreve geldiği günden bu yana çok büyük zorluklar ve sıkıntılar yaşadığını kaydederek, ''Büyük bedeller ödedik. Yeri geldi muhtıralar oldu, yeri geldi kapatma davaları oldu ama biz milletimize hizmetten şaşmadık. Bundan gayrısı da milletimize hiç yakışmaz'' diye konuştu.

Demokrasilerde tek gücün millet olduğunu, millet dışında güç aranmaması gerektiğini ifade eden Çiçek, AK Parti'nin, Türkiye demokrasi tarihinde girdiği her seçimden güçlenerek çıkan tek parti olduğunu söyledi.

Halktan kopuk, demokratik olmayan politikaların Türkiye'de geçmişte kalan örneklerin yanı sıra bugün Ortadoğu'da da etkilerinin ortaya çıktığını dile getiren Çiçek, ''Bu aziz millet her zaman alnı açık, başı dik bu coğrafyada yaşayacaksa, sadece 12 Hazirandaki seçimleri değil, milletin geleceğini düşünerek siyaset yapmalıyız. AK Parti böyle siyaset yapıyor. Milletimiz bizi anladı. Milletimiz ile bizim DNA'larımız uyuştuğu için milletle problemimiz olmadı. Bizim problemimiz, milletle problemleri olanlarla'' diye konuştu.

GÜÇLÜ, BİR VE DİRLİK İÇİNDE OLMAK

Halka daha iyi hizmet için çıkarılan yasalara değinen, son olarak da kamuoyunda ''Torba Yasa'' olarak adlandırılan yasanın hayata geçirildiğini hatırlatan Çiçek, ''Kimin devletle ihtilafı varsa, biz bunu ortadan kaldıracağız'' dedi.

Çiçek, 12 Eylül 2010 referandumuyla milletin birçok yeni hakka kavuştuğunu, genel seçimlerin ardından da yeni anayasanın hayata geçirileceğini belirterek, ''12 Haziran ile beraber yepyeni bir Anayasayı milletimize armağan etmek bizim boynumuzun borcudur. 12 Haziran seçimleri bu bakımda da çok önemlidir'' diye konuştu.

Dünyada kritik sorunların yaşandığı 16 noktanın 13'ünün Türkiye'nin etrafında olduğunu, bu nedenle Türkiye'nin güçlü, bir ve dirlik içinde olması gerektiğini vurgulayan Çiçek, Türkiye'nin ''günü kurtaracak politikaları takip edemeyeceğini, büyük devlete yakışacak politikaları hayata geçirmesi gerektiğini'' söyledi.

AK Parti'nin 2023 vizyonu ve çeşitli sektörlerdeki hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bazı partiler cepheleşmeyi, kutuplaşmayı, korku ticareti yapmayı bırakırlar, fikir, proje ortaya koyarlarsa, biz de gelir bunlardan istifade ederiz. Zihniyet açısından küçük insanlar şahısları, orta vasat seviyedeki insanlar olayları, gelişmiş insanlar ve toplumlar ise projeleri, fikirleri konuşurlar. AK Parti olarak ne yapacağımızı biliyoruz. Bu seçim döneminde de projelerimizi, hedeflerimizi konuşacağız. CHP bunu dedi, MHP bunu dedi, bunlarla uğraşmayacağız. Her seçim dönemi karne dönemidir. Milletimiz 12 Haziranda bu karneyi verecek. Seçim önemli, sandık önemli. 13 Haziranda milletin verdiği karara saygı duymak da önemli. Hala mızırdananlar, halka korsan neşriyat yapanlar, geçmişteki gibi 'Bugün hala statükoyu, despotizmi sürdürebilir miyiz' diye uğraşanlar var. Türkiye'de artık darbe lafları bitecek. Soğan yemedik ağzımız kokmaz. Bizi ne yapıyorsak milletin gözü önünde yapıyoruz.''

Bölücü terörün 40 yıldır sürmesine karşın, terörün AK Parti'nin sorunu gibi gösterilmeye çalışıldığını da belirten Çiçek, bu sorunun Türkiye Cumhuriyeti'nin sorunu olduğunu dile getirdi.

Can kayıplarının yanı sıra terörle mücadeleye 300 milyar dolar civarında harcama yapıldığına dikkati çeken Çiçek, ''10 tane GAP'ı bitirecek para, maalesef bu kanlı örgütün eylemi yüzünden heba edilmiştir. Ülkede birlik, dirlik bozulursa neler kaybedeceğimizi gördük. Barış ve kardeşliğin yolu birlik, dirlik olmaktan geçiyor'' dedi.

Çiçek, konuşmasının ardından Isparta Valisi Memduh Oğuz'u ziyaret etti.

AA