AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem yeni adli yılın açılışı münasebeti ile yayındığı mesajında yeni dönemin tüm adalet camiasına ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunup Aydın"a yeni bir Adliye Sarayı yapılacağı müjdesini verdi.
Mesajında Hukuk ve Adalet"in birbirlerinin mütemmim cüz'ü olduğunun altını çizen Mehmet Erdem “ Hukukun üstünlüğünü esas alan devlet,vatandaşlarının özgürlük ve haklarının teminatıdır. Dolayısıyla hukuk devleti olmayan ve hukukun hakim olmadığı bir toplumda adalet zedelenir ve demokratik rejimden bahsedilemez. Demokrasinin hukuk yoluyla varlık kazandığı demokratik hukuk devletinde;hukukun evrensel ilkelerine saygı,hak arama yollarının açık tutulması,kanun önünde eşitlik, bireysel hak ve özgürlüklerin korunması,devletin hukuka bağlılığının güvence altına alınması temel değerlerdir. Bu değerlerin hayata geçirilmesi anayasa,yasalar ve bağımsız yargı ile mümkündür. Kimin iyi veya kötü çocuk olduğuna bağımsız yargı adil bir şekilde karar verebilmelidir. Üstünlerin Hukuku anlayışı asla kabul edilemez; asıl olan Hukukun Üstünlüğüdür" ifadesini kullandı
Yargısız bir hukuk düzeni düşünülemeyeceğini, Yargıya kim müdahale yaparsa yapsın bunun asla kabul edilemez bir durum olduğunu mesajında vurgulayan Erdem, “ Adalet hizmetlerinin hızlı ve kaliteli olması temel hedefimizdir. Çünkü geciken adalet,adil olmaktan uzaklaşır.Bu anlamda Türkiye'nin her yerinde yeni ve çağdaş hizmet binaları Ak Parti Hükümetleri döneminde yapılmıştır ve yapılmaktadır.Aydın'ımıza da yeni bir Adliye Sarayı yapılması kararı verilmiştir. Uygun bir arsa yeri bulunduğunda hemen yapımına başlanacaktır”