Aydın Baro Başkanı Sümer Germen, yargının işleyişi ile ilgili olarak yargının en önemli üç ayağından birisini oluşturan bağımsız savunmanın işleyişi ilgili sıkıntıların artmakta olduğunu iddia etti.
2008-2009 adli yılı Aydın"da düzenlenen törenle başladı. Atatürk Meydanı"nda düzenlenen törene Aydın Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Doğru, Aydın Bölge İdare Mahmesi Başkanı Zeynek Ilıca, Aydın Baro Başkanı Sümet Germen ve Aydın Barosuna bağlı avukatlar katıldı. Atatürk Anıtı"na çelenklerin sunulması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törenler İstiklal Marşı"nın okunmasıyla devam etti.
Törende konuşan Aydın Baro Başkanı Sümer Germen, yargının işleyişi ile ilgili olarak yargının en önemli üç ayağından birisini oluşturan bağımsız savunmanın işleyişi ilgili sıkıntıların artmakta olduğunu iddia etti.Bağımsız savunmanın olmadığı yada aksadığı bir yerde gerçek adaletten söz edilemeyeceğini savunan Germen, “Yargının kurucu unsurları olan yargıçların, savcıların, avukatların ve baroların karşılıklı saygı, anlayış, hoşgörü çerçevesinde birlik ve beraberlik anlayışı içinde görev yapmaları zorunludur. Zira kamu hizmeti niteliğinde meslek icrası yapan avukatlar; hukuka katkı kadar, hukuk bilinci gelişmemiş toplumla yargı arasında köprü görevini de yaparak toplumsal bir görevi sürdürmektedir. Bu nedenle yargı bütünselliğini bozacak kişisel tavır ve davranışlara hep birlikte karşı durmak durumundayız” dedi.