Kuşadası Limanı'nda yaklaşık 11 aydır faaliyet gösteren seyahat acentesi Kropki Tour, birçok acentenin "deneyimsiz" oldukları gerekçesi ile tur vermediği yeni mezun turist rehberlerinin umut kapısı oldu.
Kuşadası Turist Rehberleri Derneği (KURED) Başkanı Ali Karapınar, Kropki Tour'u ziyaret ederek, acente sahibi Korhan Bilgin'e, yeni rehberlere duyduğu güven için teşekkür etti. KURED üyesi yaklaşık 300 rehber ile Ege Bölgesi'nin en güçlü mesleki örgütü olduklarını hatırlatan Karapınar, Kropki Tour'un uygulamasının diğer illerden rehber getiren acentelere de örnek olması gerektiğini söyledi. Karapınar, "Üyelerimizin iş bulmaları konusunda öncelikli çabamız, yeni mezun rehberlerin önünü açmaktır. Birçok
acente, deneyimsiz oldukları gerekçesi ile, yeni mezun rehberlere iş vermezken Kropki Tour'un yaklaşımı, sektöre örnek teşkil edecek bir stratejidir. Bu acente, sadece tur verdiği genç rehberlere yevmiyelerini gününde ve kesintisiz olarak ödemekle kalmıyor, ayrıca onların özgüven duygularının gelişmesine de katkıda bulunuyor. Dileğimiz, rehber-acente ilişkilerine Kropki duyarlılığı ile yaklaşan acentelerin çoğalmasıdır" dedi. (iha)