Zolguldak’ın Gökçebey İlçesi’nde kardeşinin eşi 24 yaşındaki G.S.’ye tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklu yargılanan evli ve 1 çocuk babası 37 yaşındaki Aydın S. hakkında 18 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. G.S., olaydan önce kayınbiraderi Aydın S.’nin cep telefonundan arayarak ilişkiye girmek istediğini söylemesini kaydederek belgelemesi, dosyada ’kuvvetli delil’ olarak gösterildi.

Gökçebey’e bağlı Pazarlıoğlu Köyü’nde geçen 17 Mayıs’ta meydana gelen olayda, Aydın S., gece saat 00.30 sıralarında kardeşinin iş yerinde olduğu sırada konuşmak istediğini belirterek yengesi G.S.’nin evine gitti.

Aydın S., eve girdikten sonra yengesi G.S.’ye tecavüz etti. G.S., olaydan bir gün sonra Gökçebey Jandarma İlçe Karakolu’na giderek eşinin ağabeyi Aydın S.’nin tecavüzüne uğradığını belirterek şikayetçi oldu.

Gözaltına alından Aydın S. suçlamaları kabul etmedi. Mahkemeye çıkarılan Aydın S., bu kez ifade değiştirerek yengesinin kendisini cinsel ilişkiye girmek için tehdit ettiğini ve ilişkiye girdiğini söyledi. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Aydın S. hakkında ’beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel saldırı’ suçundan Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 18 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Aydın S. ve avukatı hazır bulunurken yengesi G.S. katılmadı.

CİNSEL İLİŞKİ TEKLİFİNİ SES KAYDINA ALDI

Mahkemede, Aydın S.’nin olay öncesinde cep telefonuyla G.S.’yi sık sık arayarak ısrarla kendisiyle cinsel ilişkiye girmek istediği iddiası okundu. G.S., tecavüz gecesinden önce Aydın S.’nin kendisini telefonla arayıp ısrarla cinsel ilişkiye girmek istemesini cep telefonuna kaydettiği, yaşadığı olayın ardından ise bu ses kaydını jandarmaya delil olması amacıyla sunduğu belirtildi. Cumhuriyet Savcısı’nın hazırladığı iddianamede, "Bu ses kaydından anlaşılacağı üzere şüphelinin müştekiyi ısrarla kendisiyle cinsel ilişkiye girmesi için ikna etmeye çalıştığı, ancak müştekinin bütün ısrarlara rağmen şüphelinin teklifini kabul etmediği" denilerek ses kaydını kuvvetli delil olarak gösterildi. G.S.’nin ayrıca Çaycuma Devlet Hastanesi’nden alınan doktor raporunda ruh sağlığında tedaviyi gerektirecek düzeyde bozulma gerçekleştiği belirtildi.

"İLİŞKİ TEKLİFİNİ KABUL ETMEYİNCE BENİ ŞİKAYET ETTİ"

Aydın S., yargılandığı Zonguldak Ağır Ceza Mahkemesi’nde verdiği ifadede de yengesine tecavüz etmediğini söyledi. Yengesiyle telefon görüşmeleri yaptığını fakat cinsel ilişkiye girmek istediğini söylemediğini ifade eden Aydın S., "Görüşmelerde kendisiyle cinsel ilişkiye girme talebim olmadı. Ben tecavüz etmedim. 16 Mayıs gecesi beni aramıştı. Ben onun ilişki teklifini kabul etmeyince beni şikayet etti" dedi.

Mahkeme, Aydın S.’nin tutukluluk halinin devamına karar verirken, G.S. için Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporun beklenmesi ve avukatın savunma yapması için duruşmayı erteledi.