“Finallere kalırsak kendimi başarılı olmuş sayacağım. Artık son iki maç kaldı ve o son adımları atacağız. Her zaman galip gelmek isterim. Bunu başarırsak sorunlar biter. Ama maç, her şeyimizi vermemize rağmen berabere bitecek olursa memnun olurum.”

12 Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemelerinde bugün Almanya ile karşılaşacak A Milli Takım’ın teknik direktörü Guus Hiddink, grup ikinciliği için önemli olan son iki maçı kazanmak istediklerini söyledi. Swissotel’de basın toplantısı düzenleyen Hollandalı hocanın cümleleri şöyle:

“HEDEFİMİZ zor da olsa birincilikti. Ancak grupta Almanya gibi böyle turnuvalarda ve öncesi eleme gruplarında başarılı olan bir takım olduğunu göz önünde bulundurursak, en azından ikinciliği hedeflemeniz gerekiyor.. Sadece Almanya’yı değil salı günü Azerbaycan’ı da yenerek bu ikinciliği almak istiyoruz..

FİNALLERE kalırsak kendimi başarılı olmuş sayacağım. Ama yine de Türk futbolunun özellikle şu günlerde içinde bulunduğu şartları da göz önünde bulundurursak, takımımın iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum. Artık son iki maç kaldı ve o son adımı, önemli olan son iki adımı atmamızı bekliyorum.

BU aralar esprili sorularla karşılaşıyoruz. Futbol tarihinde çok gördük. Oynanmadan berabere biteceği konuşulan maçlar gördüm. Benim için geçerli olan her maçımı kazanmaktır. Her zaman galip gelmek isterim. Bunu başarırsak muhteşem olur. Sorunların çözümü olur. Ama maçta her şeyimizi vermemize rağmen berabere bitecek olursa üzülmem, memnun olurum.

‘ALMANYA ÖLDÜRÜR!’

ALMANYA gençlere şans verme konusunda belli bir seviye tutturdu. Bizim de izlediğimiz, sadece Almanya’da değil, gençler var. Bizim de gençlere önem vermemiz gerekiyor. Geleceğin gençlerde olduğunu vurgulamamız gerekiyor. Bu henüz yapılmadı. Değişim şart. Bu konuda kulüplerle görüşüp, gençlere şans tanınmasını zorlamamız lazım.

BELÇİKA’NIN hocası Leekens ümitlenmeyi seven biri. Şu an geleceğimiz kendi elimizde. Tabii Leekens’in ümitlerini gerçekleştirmesi için iki maçı da yitirmeliyiz. Karşımızda da grupta 10’da 10 yapmak isteyen bir takım olacak.”

AYRICA akşam NTV’deki ‘Yüzde 100 Futbol’ programına konuk olan Hiddink, kontrollü hücumun altını çizdi. Normal bir takıma karşı bu hususa dikkat edilmese de fazla bir sorun yaşatmadığını belirten tecrübeli teknik adam “Ancak Almanya, İspanya ve Hollanda gibi takımlara bu fırsatı verdiğinizde de ölürsünüz” yorumunu yaptı.

‘Amsterdam’dan maçlara gitmek daha masrafsız!’

MAÇTAN sadece 5 gün önce Amsterdam’dan dönmesi eleştirilen Hiddink’in ‘ilginç’ açıklaması: “Biz iki ofis kurmak istedik. Amsterdam ve İstanbul olarak. Böylece maliyetleri düşürmüş olduk. Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’daki yetenekleri izlediğimi düşünürsek bu yapının hesaplı olduğu ortada. Amsterdam’dan Avrupa’ya gitmek daha hesaplı.”
vatan