Meclis çalışmalarını boykot eden BDP'liler, yeni dönem çalışmalarının başladığı 1 Ekim günü "yemin etmeme" eylemini sonlandırdı. Bu kararda, seçim kampanyasında varını yoğunu harcayan vekillerin geçim derdine düşmesi de etkili oldu. Çünkü seçimden zaferle çıkmalarına karşılık Meclis'e gelerek yemin etmedikleri için hiçbirinin maaşı yatırılmadı. Eylemin sona erip BDP'lilerin kürsüye çıkarak yemin ettiği 1 Ekim 2011 günü Meclis'te en çok konuşulan maaş konusu oldu.

Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, kuliste rastladığı arkadaşlarına, "Maaşlar ne zaman yatacak" diye sorarken İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de yaşadığı geçim sıkıntısını "Arabamı satmak zorunda kaldım" sözleriyle anlattı.

7 AYLIK MAAŞ

BDP'lilerin maddi sıkıntıları bu ayın ikinci yarısında sona erecek. Meclis, milletvekillerinin hesabına, Haziran ayından bu yana işleyen 7 aylık maaş 15 Ekim'de yatıracak. Böylece 11 bin liralık aylıklarını toptan alacak olan BDP'lilerin cebine 77'er bin lira girecek.

PARTİ DE KARLI ÇIKTI

Yemin krizinin sona ermesi milletvekilleri kadar yoğun bir seçim kampanyası yürüten BDP'nin de işine yaradı. Kasası neredeyse tamtakır olan parti önemli bir imkana kavuştu. Vekillerin, Meclis'ten alacakları toplu paranın yüzde 20'sini (15 bin 400 lirasını), "aidat" olarak BDP'ye aktaracakları bildirildi.
takvim