Yalçındağ'ın istifa nedenlerini açıklayıp veda ettiği toplantı sonrası adaylarla ilgili sorulara "Yemin ettik konuşmayacağız" dendi.

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) akil adamları dün Taksim'deki merkez binasına buluştular. Bin 300'ün üzerinde şirketi içerisinde barındıran TÜSİAD Başkanlar Konseyi olağanüstü bir toplantı yaparak derneğin geleceğini tartıştı. Toplantıya TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı gibi derneğin önde gelen isimleri ile eski başkanlardan Feyyaz Berker ve Cem Boyner gibi isimler katıldı. Türk iş dünyasında merakla beklenen "TÜSİ- AD'ın yeni başkanı kim olacak?" sorusu ise yine cevapsız kaldı. Toplantı çıkışında gündemle ilgili olarak sorulan sorulara yanıt vermeyen tüm katılımcılar ortak karar alındığını ve başkanlık hakkında herhangi bir açıklama yapılmayacağını söyledi. Yüksek İstişare Konseyi (YİK) üyelerinden Zekeriya Yıldırım, "Yemin ettik, konuşmayacağız" dedi.

İSTİFA GEREKÇELERİNİ AÇIKLADI

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, istifa edeceği konusunda daha önce yaptığı açıklamalara da netlik kazandırdı. Başkanlar Konseyi'ne 2 yıllık süreyi doldurmadan istifasının gerekçesini açıklayarak veda eden Yalçındağ'a, teşekkür edildi. Toplantı sonrasında Mustafa Koç imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi; "TÜSİAD Başkanlar Konseyi, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın üç yıllık görevini tamamlayarak ayrılma kararını değerlendirmiş ve Arzuhan Doğan Yalçındağ'a Yönetim Kurulu Başkanlığı süresince sürdürdüğü başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etmiştir." Bilindiği gibi Yalçındağ, daha önce istifa edeceğini çeşitli mecralarda açıklamıştı. Yalçındağ'dan sonra göreve Başkan Yardımcıları Ferit Şahenk ve Ümit Boyner'den birinin gelmesine büyük bir ihtimal olarak bakılıyor.

İKİ BUÇUK SAATLİK TOPLANTI

Saat 12.00'de TÜSİAD'ın Taksim Tepebaşı'ndaki binasında yapılan toplantıya Erkut Yücaoğlu (üstte), Muharrem Kayhan (sağda) ve Zekeriya Yıldırım da (altta) katıldı. Toplantı iki buçuk saat sürdü./sabah