Hollanda ve Belçika'da faaliyet gösteren Türk ortaklı turizm şirketi Corendon, sorumluluk projesi kapsamında ağaçlandırma kampanyası başlattı. Corendon Vakfı Başkanı Ahmet Taşkan, biletleme sırasında yolculara iki ağaç fidanı masrafını da yansıttıklarını, bu bedeli ödemek istemeyenlerin ise "yeşil ant" içmek zorunda olduklarını ifade etti.
 
Ahmet Taşkan, günümüzde uçakla seyahat etmenin atmosferi en fazla kirleten ulaşım yönlerinden biri olmasına rağmen uçakla seyahatlerin olmamasının düşünülemeyeceğini belirtti. Bunun bilinci içerisinde çevreye verilen bu zararın olabildiğince telafisi maksadı ile vakıf olarak ağaçlandırma kampanyası başlattıklarını belirtti. Söz konusu bedeli ödemek isteyen yolcular ise gittiği yerde çevreye ve oradaki kültüre saygılı olacağına ve bir zarar vermeyeceğine dair yemin etmek zorunda.
 
Türkiye'ye 5 sene içerisinde 1 milyon ağaç dikmeyi hedeflediklerini ifade eden Taşkan, "Türkiye'ye gelen Hollandalı ve Belçikalılar uçuş başına 2,5 euro'dan iki ağaç alıp 5 euro vererek bu projeye katkıda bulunuyor. Eksik kalan kısmı kendimiz tamamlayacağız. Amsterdam ormanının beş misli büyüklüğünde bir ormanı Türkiye'de oluşturmak istiyoruz." dedi.
 
Ahmet Taşkan, Türkiye-Hollanda ilişkilerinin 400. yılında 400 bininci ağacın Hollanda Ekonomi, Tarım ve İnovasyon Bakanlığı Müsteşarı Henk Bleker tarafından Türkiye'ye dikileceğini dile getirdi.
 
Corendon şirketi, Hollanda ve Belçika'dan Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya ve Fas'a seferler düzenliyor.