Yemek yedikten sonra yapılan davranışlar sağlığınız açısından hayati önem taşıyor. Uzmanlar sağlıklı yaşam için birtakım davranışların kesinlikle yapılmamasını öneriyor.
 
İşte uzmanların yemekten sonra yapılmasın kesinlikle önermedikleri 6 alışkanlık…
 
Yemekten sonra kemer gevşetmek:
 
Yemek yedikten sonra kemer gevşetmek bağırsaklarınızın düğümlenmesine neden olabilir. İlerleyen zamanlarda bu hareketi sürekli tekrarlar ve alışkanlık haline getirirseniz ciddi bağırsak problemlerine ve hatta bağırsak kanserine neden olabilir.

Uyumak:

Yemekten sonra uyduğumuzda,  vücudumuz yediklerimizi sindirmekte zorlanır. Bu durum, bağırsak iltihaplanmalarına ve mide problemlerine neden olur.

Meyve yemek:

Yemekten sonra yenen meyve size hiçbir fayda sağlamayacaktır. Aksine zarar verecektir. Yemek yedikten sonra yenilen meyve midenizin hava ile dolmasına neden olur. Bu nedenle meyveyi yemekten 1-2 saat sonra yemenizde fayda var.

Çay içmek:

Çay, yüksek oranda asit içerdiği için yemeklerden elde edilen proteinlerin sindirilmesini zorlaştırır.
Duş almak:

almak kan akışını hızlandırır. Bunun sonucunda kan akışı ellerde ve ayaklarda yoğunlaşır. Bu durum midenin etrafındaki kan miktarını azaltır ve sindirim sistaminin yavaş çalışmasına neden olur.

Sigara içmek:

Araştırmacılar yemekten sonra içilen bir sigaranın bir Paket sigarayla eşdeğer olduğunu ve  kanser riskini de doğru orantıda arttırdığını belirtiyor. 

Yürüyüş yapmak: 

Yürümek, sindirim sisteminin yediğimiz yemeklerden nütrientleri özümsememesine sebep olur. Bu durumda yemeklerden alınan vitamin ve minerallerin hiçbir önemi kalmaz.