Evli ve iki çocuk babası Turan Günbay (29), yaklaşık 1,5 yıl önce çalışmak için Suudi Arabistan’a gitti. Elektrik teknisyeni olan Günbay, burada çalışırken Şubat ayında kalbinden rahatsızlandı. 
 
Memleketi Sivas’a dönen Günbay’ın hastanede yapılan kontrollerinde kalp yetmezliği rahatsızlığı olduğu ortaya çıktı. Doktorların Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi olmasını önermesi üzerine Günbay, ailesini Sivas’ta bırakıp, tedavi için İzmir’in Torbalı ilçesindeki akrabalarının yanına yerleşti. Turan Günbay, Nisan ayında kalp ameliyatı oldu ve vücuduna yapay kal cihazı takıldı. 
 
Ayrıca bir tane de yedek yapay kalp cihazı verildi. Yeni bir kalp bulununcaya kadar, bu cihazlarla yaşamak zorunda olan Günbay, kontrolleri için sık sık hastaneye gidiyordu. Önceki gün bu rutin kontrollerden biri hastaneye gittğini anlatan Turan Günbay “Akrabalarım gelip beni alacağı için bahçeye çıktım. Duvarın üzerine de yedek yapay kalp cihazını bıraktım. Akrabalarım otomobille gelip beni aldı. 100 metre gittikten sonra yedek yapay kalp cihazını unuttuğumu fark ettim. Döndüğümüzde kalp cihazının yerinde olmadığını gördüm. Cihazın şarj süresi 10-12 saat. Bitince değiştirmem gerekiyor. Şimdilik hastaneden başka cihaz verdiler. Ancak yaşamak için bana tanımlı olan yedek kalbe ihtiyacım var’’ diye konuştu.
 
Kimsenin işine yaramaz
 
Hastane yetkilileri ise kaybedilen cihazın yapay kalpli hastalar için hayati önem taşıdığını belirterek şunları söyledi: “Bu cihazların maddi değeri 100 bin lira ile 250 bin lira arasında değişiyor. Her     hasta için özel olarak getirtilen bir cihazın kaybolması, hiç de kolay bir şey değil. Hiç kimsenin işine yaramaz. Bir süre sonra çöpe atılır. Yani bir kişinin kalbi çöpe atılmış olacak. Bu cihazları alan, hastanenin, emniyetin kayıp bürosuna bırakabilir.” (star)