Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bulundukları bölgede oy kullanmak isteyen yazlıkçılar ve öğrenci seçmenlerin 2-9 Temmuz tarihleri arasında oy kullanacakları bölgenin nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. Buna göre yazlık adresleri bulunan seçmenler, nüfus müdürlüklerinden birinci ikametgah adreslerini güncellemeleri gerekiyor. 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bu seçim için yazlıklarda da oy kullanılabileceğini açıklamasının ardından tatil bölgelerindeki yazlıkçılarda büyük hareket başladı. Yazlıkta oy kullanmak isteyen seçmenlerin, oy kullanacakları bölgenin nüfus müdürlüklerine bizzat başvuru yapma şartı istenmesinin ardından, İkametgahını güncelleştirmek isteyen yazlıkçılar, turistik beldelerdeki nüfus müdürlüklerine başvururken, buralarda büyük yoğunluk yaşanmaya başlandı. Yazlıkçıların oy kullanmak için bavuruda bulunduğu yerlerin başında ise 54 bin ikinci konuta sahip Kuşadası geliyor. Yaz aylarında 240 bine yakın yazlıkçıyı barındıran Kuşadası’nda, Kuşadası Nüfus Müdürlüğü’ne başvuran yazlıkçılar, Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanabilmek için ikametgah adreslerini güncelliyor.

- BAŞKAN KAYALI’DAN YAZLIKÇILAR SEÇİM ÇAĞRISI
Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde tüm vatandaşları oy vermeye çağırdı. Oy verme günü ikametgahlarından uzak olan, yazlıklarında bulunan vatandaşların nüfus müdürlüğüne başvurarak ikametgah bilgilerini güncelleştirmelerini istedi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bu seçim için yazlıklarda da oy kullanılabileceğini açıkladığına dikkat çeken başkan Kayalı, “Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağı 10 Ağustos’ta yazlığa, memleketine veya farklı bir bölgede tatile gidenler, oy kullanmak istedikleri yerin nüfus müdürlüklerine mutlaka başvurmak zorunda.2-9 Temmuz tarihleri arasında yapılması gereken müracaatlarla birinci ikametgah adreslerini güncelleştiren seçmenler, oylarını yazlık bölgelerde kullanabilecek. Ancak bu işlem için başvuru yapmayanlar oy kullanamayacak.Yazlıkçı seçmenler adreslerini güncellemek için bu tarihler arasında tatillerini geçireceği bölgeye giderek bizzat başvurmaları gerekiyor. Kuşadası’nda tatilini geçiren, yazlıklarda bulunan, memleketinden uzak turizm sektöründe çalışanların aynı şekilde nüfus müdürlüğüne başvurması gerekiyor ”dedi. 

Öte yandan 2 Temmuz’da muhtarlık bölgelerinde askıya çıkarılan listelere tüm vatandaşların itiraz hakkı olduğunu hatırlatan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, “2 Temmuz’dan itibaren muhtarlık bölgesi listeleri askıya çıkarılacak. İtirazlar alınmaya başlayacak. İtirazlar 9 Temmuz’da 17.00’ye kadar yapılabilecek. Adreslerini güncellemek isteyen, askı listelerinde adı bulunmayan ve askerlik nedeniyle kayıtlarını donduran seçmenler bu tarihe kadar İlçe Seçim Kurulları ve Nüfus Müdürlüklerinden işlemlerini yapabilecek ”dedi.

 

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

 

20140702aw132997_02.jpg