Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasıyla ilgili dönemin Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün'ün, savcılık ifadesinde önemli bilgiler verdiği öğrenildi. Akgün, "Enkazın bulunduğu yeri gösteren haritalar bana ve valiye kesinlikle bildirilmedi. Haritalara ait bilgiler kazadan 6 ay sonra mülkiye müfettişlerinin araştırması sırasında çıktı." dedi.
 
Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazası ile ilgili her geçen gün yeni bilgiler gün ışığına çıkıyor. Kaza ile ilgili Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan dönemin Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün, çarpıcı bilgiler verdi. 
 
Özel yetkili savcının konuyla ilgili sorularına cevap veren Akgün, söz konusu haritanın bölge komutanına ulaşmış olabileceğini söyledi. Devlet Denetleme Kurulu (DDK) raporunda aynı gün saat 22.00 sularında, enkazı bulmak için aranacak bölgenin harita üzerinde 3-4 km'ye kadar indirildiği ve bu bilginin Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı'na gönderildiği belirtilmişti. Bu bilginin kendisine ulaşmadığını kaydeden Albay Akgün, "Söz konusu haritalara ait bilgiler kazadan 6 ay sonra gelen mülkiye müfettişlerinin araştırmaları sırasında çıktı." dedi. Sorumluluğun üstlerinde olduğuna işaret eden Akgün şöyle konuştu: "Takdir edilmelidir ki gerek bölge komutanı gerek bölge kurmay başkanı Kahramanmaraş ve Göksun'daydı. Bütün planlamalar onlar tarafından yapılıp icra ediliyordu." 
 
Şüpheli sıfatıyla ifade veren Albay Sezai Akgün'e, enkazda fotoğraf çeken köylülerin telefon hafızalarının niye silindiği sorusu da yöneltildi. Akgün şunları söyledi: "Döngel köyü muhtarı olup enkaza ilk ulaşan Yılmaz D. isimli şahıs cep telefonu ile enkazın fotoğraflarını çekmiş. Enkazın bulunduğu 27 Mart gecesi köylüler Kızılöz'e ulaştıktan sonra bakan bey kendilerinden bilgi almak istedi. İlk yardım yapılırken Yılmaz D. çekmiş olduğu fotoğrafları cep telefonundan gösterdi. Ben de bu fotoğrafları gördüm. Daha sonra çekilen fotoğrafların para karşılığı basına satılacağı kaygısıyla, sanıyorum bakanın veya valinin koruması bir polis tarafından cep telefonu alınarak bütün her şeyin silindiğini öğrendim. Bana bunu orada olan görevli arkadaşlarım söyledi. Ben, bu işe karışmamalarını söyledim. Yalnız benim bu şekilde bir emrim ve dahlim olmadı." 
 
Koordinatlar Meclis komisyonundan da gizlenmiş 
 
Yazıcıoğlu ve yanındakilerin hayatını kaybettiği helikopter kazasını araştıran Meclis komisyonunda üye olarak görev yapan eski CHP Milletvekili Tacidar Seyhan, helikopterin düştüğü gün 16.55'te Jandarma Genel Komutanlığı'nda oluşturulan harita koordinatlarının Meclis'in birinci araştırma komisyonundan da gizlendiğini söyledi. Komisyon olarak yaptıkları araştırmalar ve kaza günü oradaki yetkililer tarafından yapılan çelişkili açıklamaların şüphelerini artırdığını söyleyen Seyhan, "Bir gazetecinin telefonla arayarak yardım istemesi sonucu bulunamamış olması, arama faaliyetlerinde bir ihmal olduğunu düşünmeme sebep oldu." dedi. 
 
Helikopterin düştüğü gün Turkcell'in hazırladığı enkaz bölgesini gösteren haritanın koordinatlarının Meclis araştırma komisyonundan bile gizlendiğini söyleyen Seyhan, o günkü komisyonun araştırma değil, soruşturma komisyonu olarak çalışması gerektiğine dikkat çekiyor. Seyhan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Turkcell ve Avea'dan yer konum sinyal bilgileri alındı. Bu bilgiler merkez kriz masasına, bölgedeki kriz masasına ve jandarmaya gönderiliyor. Konuşma dokümanlarından, koordinatların bildirildiğini de anlıyoruz. O koordinat nasıl oldu da 3 ayrı kurum tarafından gözden kaçtı gitti? Kazadan uzun zaman sonra kurulan ikinci komisyonda Turkcell'den böyle bir koordinat verilerinin elde edildiği evrakın geldiğini ve kriz masasına diğer ilgili yerlere ulaştırıldığını anladık. Kaldı ki haritalar, birinci komisyonda hiçbir milletvekilinin eline geçmedi. Arama-kurtarma faaliyetleri haritada çizilen o yayın dışında yapıldı. Savcılık bunun üzerine gitmeli."