İskele Sancak’ta bu hafta Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasıyla ilgili gündemdeki son gelişmeler tartışıldı.

İskele Sancak bu hafta Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin ölümüne neden olan helikopter kazasını, kaza sonrası yaşanan olayları, açılan soruşturmayı ve soruşturmada gelinen son noktayı masaya yatırdı.

 Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düşmesiyle ilgili başlayan soruşturma Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderilen görüntülerle yön değiştirmişti. Gönderilen görüntülerde helikopterin bazı parçalarının birileri tarafından söküldüğü görülüyordu.

Soruşturmanın seyrini değiştiren bu görüntülerden sonra bu seferde İHA muhabiri İsmail Güneş’in helikopter düşmeden çektiği son fotoğraflar ortaya çıktı. Bu fotoğraflarla birlikte yeni iddialar ortaya atıldı. Bütün bu gelişmelerin değerlendirileceği İskele Sancak konuyu bütün detaylarıyla masaya yatırdı.

Erhan Çelik’in sunduğu İskele Sancak’ta Muhsin Yazıcıoğlu kazasıyla ilgili gündemdeki son gelişmeler Zaman Gazetesi Yazarı Emre Soncan ve pilot Volkan Sürmeli tarafından ele alındı.

Program konukları Yazıcıoğlu kazasında kaza yerinin 2 saat sonra tesbit edilmesine karşın 44 saat gizlendiğini ortaya korken, kaza görüntüleri üzerinde karartma yapıldığını birçok belgenin görmezden gelindiğini, kaza yerinde inceleme yapmak için Almanya'dan gelen bir uzmanın yetkililer tarafından sorgulandığını ve uzmanın kaza yerine gitmekten vazgeçtinini anlattılar.

Helikopter üzerindeki bazı parçaların değiştirildiğini ve medyaya o helikopterde olmayan parçaların gösterildiği ifade edildi.

Programda olay yerinde BBP yetkililerince yapılan kamera kayıtları, kaza sonrası telefon görüşmelerindeki ayrıntılar ve daha sonra olayla ilgili yetkililerce yapılan açıklamalar arasındaki çelişkiler gündeme getirildi.