Tarihler 25 Mart 2009'u gösterdiğinde Kahramanmaraş korkunç bir kazaya sahne oldu. BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcoğlu ile 5 kişiyi taşıyan helikopter, Keş Dağı'na düştü. Kaza sonrasında yapılan araştırmalar ise enkazdaki karanlık noktaları bir bir gün yüzüne çıkarttı. 
 
Yazıcıoğlu'na mezar olan enkaz, bu kez Bolu Dağı'na çakıldı. Film gibi tesadüf ise Yazıcıoğlu'nun öldüğü kazadan iki ay önce yaşandı. Sağlık Bakanlığı tarafından alınan ambulans helikopter 30 Ocak 2009 günüAnkara'ya gitmek üzere İstanbul'dan havalandı. Kokpitte pilot Süleyman Kıyak ve Polonyalı pilot Endrew Inojewdzki vardı. Ancak Bolu yakınlarında helikopterden haber alınamaz oldu. Bu arada Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği (TRAC) Bolu şubesi üyesi Efe Özçağlar, helikopterin düştüğü bilgisini dernek üyelerine haber vererek harekete geçilmesini istedi.Ancak Özçağlar'ın verileri üzerine harekete geçen ekipler 1 gün sonra helikopterin enkazına ulaştı. 
 
GENELKURMAY DA SİNYALLE DESTEKLEDİ 
 
Bolu'daki kazanın üzerinden 2 ay geçmemişti ki, bu sefer Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopter düştü. İşte burada da amatör telsizci Efe Özçağlar devreye girdi. Buna göre Özçağlar,internetüzerinden bir harita hazırladı. Özçağlar, "muhtemel kaza yeri" olarak da Kurucaova mevkini gösterdi. Ancak internette hazırlanan harita Bandırma'da yaşayan bir vatandaş tarafından görüldü. Bandırma'daki vatandaş internetteki noktayı, kriz merkezine ihbar etti. 
 
Asıl trajedi ise bundan sonra başladı. Çünkü devletin resmi kurumlarından gelen bilgiler dikkate alınmazken, Bandırma'daki vatandaşın ihbar ettiği Kurucaoba yakınlarındaki Güneyoluk Tepesi'nde enkaz arandı.GenelkurmayBaşkanlığı da "helikopterden, buradan sinyal alınıyor ikazı"nda bulununca yanlış yerde arama yapıldı. Şimdi yetkililer Devlet Denetleme Kurulu'nun raporunda da adı geçen Özçağlar'ın kim olduğunu araştırıyor. 
 
TAM 9 KEZ İNCELENDİ 
 
Efe Özçağlar adlı amatör telsizcinin Bolu'da, masa başında haritaya koyduğu işaret enkazı araştıran tüm birimler tarafından dikkate alındı. Özçağlar'ın işaretinden yola çıkan ekipler, Kurucaoba yakınlarındaki Güneyoluk Tepesi'nde tam 9 kez arama yaptı. Ancak aranan bu nokta kazanın meydana geldiği alanın tam zıt tarafındaydı. İşte bu skandal, araştırmasıyla kazanın seyrini değiştiren Devlet Denetleme Kurulu'nun raporuna da girdi. Bu konu, DDK raporunda şu ifadelerle yer aldı: "Söz konusu nokta tam 9 kez aranmıştır. Bununla da kalınmamış o bölgenin civarı da 2 gün boyunca aranmaya devam edilmiştir."