BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun içinde bulunduğu ve 6 kişinin ölümü ile sonuçlanan helikopter kazasıyla ilgili yeni bulgular ortaya çıktı. Kazadan yaralı olarak kurtulan gazeteci İsmail Güneş’in, cep telefonuyla 112 Acil haricinde 12 dakikalık görüşme yaptığı belirlendi. Cihan Haber Ajansı’nın ulaştığı dökümlere göre İsmail Güneş, helikopterin düştüğü gün 16.34’ten 19.04’e kadar 16 defa aynı kişiyle görüştü. İsmail Güneş’in bu görüşmelerde ne konuştuğu, ne söylediği merak konusu oldu.
 
25 Mart 2009 tarihinde saat 15.03’te BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu taşıyan helikopter düştü ve Yazıcıoğlu ile birlikte, Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, Belediye Meclis Üye Adayı Murat Çetinkaya pilot Kaya İstektepe ve Gazeteci İsmail Güneş hayatını kaybetti. Helikopter düştükten 26 dakika sonra gazeteci İsmail Güneş kendisine geldi ve hiç vakit kaybetmeden 112 Acil ile telefon görüşmesi yaptı. Güneş 112 Acil ile 9 defa iletişim kurdu. Yedi aramayı kendisi yaparken iki arama 112 Acil tarafından gerçekleştirildi. Tüm Türkiye, İsmail Güneş'in bu görüşmelerini içi burkularak dinledi.
 
İsmail Güneş ile son görüşme saat 17.23.33’te yapıldı. 112 Acil görevlisine ‘0543’ ile başlayan numarayı verirken telefon kesildi ve bir daha kendisine ulaşılamadı. Fakat Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB)'ndaki ayrıntılı telefon dökümlerine göre İsmail Güneş’in son telefon konuşmasını 19.04’te yaptığı anlaşılıyor.
 
‘İSMAİL GÜNEŞ İLE 12 DAKİKA GÖRÜŞEN KİM?’
 
Cihan’ın ulaştığı belgelere göre kazadan sonra İsmail Güneş, 0 506 9787085 numaralı telefondan 16 defa aranarak görüşme yaptı. Toplam 11 dakika 54 saniye konuşan İsmail Güneş’in bu görüşmede neler söylediği merak konusu. İsmail Güneş’i arayan GSM numarası o dönem Sivas’ta SRT televizyonunda muhabirlik yapan Emra Kara’ya ait. Fakat Emra Kara bu görüşmeleri kendisinin yapmadığını söylüyor.
 
EMRA KARA: GÖRÜŞMEYİ BEN YAPMADIM
 
Cihan Haber Ajansı’na konuşan Emra Kara, görüşmelerin kendisine ait olmadığını söyledi. Kara, “O gün telefonla defalarca aradım fakat ulaşamadım. O kadar aramama rağmen sadece telefon bir kere çaldı ve kapandı. Kazadan 15-20 gün sonra Sivas Emniyet Müdürlüğü’ne ifade için çağırıldım. Emniyet’ten tarafıma numaranın çok fazla kayıtlarda olduğunu söylediler. Ben de sadece telefonun bir kere çaldığını ve kapandığını söyledim. Hattı da olaydan sonra 4 ay daha kullandım ve hattımı değiştirdim. Çünkü o hat kontörlüydü faturalı hatta geçtim. Bir daha da beni yetkililerden bu konuyla ilgili kimse aramadı. Benim bilgim olmadığı halde İsmail Güneş ile kazadan sonra telefon görüşme detaylarında adımın çıkmasına şaşırdım. Bu konuyla ilgili o dönem kullandığım telefon hattımı ve Mart 2009 dönemine ait telefon detaylarını GSM şirketinden istememe rağmen tarafıma verilemeyeceği söylendi. Çünkü GSM şirketi hattı doğal olarak iptal etmişti. Kayıtlardaki aramaları ben gerçekleştirmedim. Ama benim adımın geçiyor olması tuhaf.” dedi.
 
‘EMRA KARA’NIN TELEFONU ÜZERİNDEN GÖRÜŞME YAPILDI’
 
Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Kemal Yavuz, korsan programlar vasıtası ile Emra Kara’nın telefonu üzerinden görüşme gerçekleştirilmiş olabileceğini söyledi. Yavuz, şöyle devam etti: “Bu dosyanın her noktasında çok kuşkulu olaylar var. Bu şüpheli olaylardan bir tanesi de budur. Bilindiği gibi yeni teknolojide başka telefon kayıtlarının çağrısıyla görüşme yapan sistemler gelişmiştir. Buna yönelik piyasada korsan programlar vardır. Bu programı elde eden kamu ya da özel kişi ya da bir örgüt rahatlıkla başka birinin telefonunun numarasıyla sisteme girerek görüşme yapabiliyor. TİB kayıtları incelendiğimizde bu görüşmenin Sivas’tan yapıldığı ve görüşen kişinin Sivas cadde ve sokaklarında araçla gezerek görüştüğünü anlıyoruz. Bu Emra Kara değil ise Emra’nın telefonu üzerinden görüşmeyi yapan kim? 16 kez arayarak toplam 12 dakika İsmail ile ne görüştü? Görüşmelerin neredeyse yarısı bu kişi tarafından gerçekleştirilmiş. İsmail ile ne paylaşıldı? Bunun ortaya çıkarılması gerekiyor. Bu hususunda ayrıca takipçisi olacağız.”
 
Soruşturmayı yürüten özel yetkili Malatya Cumhuriyet savcısı, bu esrarengiz telefon görüşmesini gündemine alarak hassasiyetle üzerine gitti. İsmail Güneş ile 12 dakika boyunca kimin görüştüğünü araştıran savcılığın, ilginç bilgilere ulaştığı öğrenildi.
 
4 SAAT SONRA KIRIK BACAK VE KABURGAYLA AŞAĞI NASIL İNDİ?
 
Helikopter düştükten dört saat sonra da İsmail Güneş’in yaşadığını gösteren bu görüşme kayıtları, Güneş’in 19.04’ten sonra helikopterden çıkıp aşağı doğru indiğini ispatlıyor. Çünkü İsmail Güneş bulunduğunda telefonlar üzerindeydi ve o bölgeden sinyal alınamıyordu.
 
Cihan’a konuşan beyin cerrahı operatör doktor Rafet Arslanoğlu, donmak üzere olan, kaburgaları ve bacağındaki her iki kemik kırık olan İsmail Güneş’in 500-600 metre aşağı tek başına nasıl inebildiği sorusunun cevabının bulunması gerektiğini söyledi. Arslanoğlu, “İsmail Güneş 112 ile görüşürken saat 17.30 sıralarında donmak üzere olduğunu ve gücünün tükendiğini söylüyor. Bu konuşmadan yaklaşık 1.5 saat sonra TİB kayıtlarına göre 19.04’te telefonla görüşen İsmail Güneş’in o saatlerde helikopter enkazının yanında olması gerekir. Çünkü telefonlar başka bir yerde çekmiyordu. Nasıl oluyor da aradan 2 saat geçmiş olmasına rağmen sıcaklığın eksi 10’lar civarında olduğu bir ortamda kaburgaları, bacağındaki her iki kemiği birden kırık ve donmak üzere olan bir insan yaklaşık 500-600 metre engebeli ve karla kaplı bir zeminde tek başına hareket edebildi?” dedi.
 
İsmail Güneş’in cesedi, enkazın güneydoğu istikametinde 500-600 metre aşağıda, helikopter düştükten beş gün sonra yani 30 Mart 2009 tarihinde bulunmuştu. Cihan Haber Ajansı, 18 Temmuz tarihinde Güneş’in otopsi raporunu yayınlamış, Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’nde Güneş’e yapılan harici muayenede, alt çene sağ 2-3 dişler arasında mandubulada ayrıklı kırık ve bu seviyede mukozada kanamalı laserasyon tespit edildiğini ortaya çıkarmıştı. Güneş’in kırık çene ile 112 ile 27 dakika nasıl konuştuğu tartışma konusu olurken konuyla ilgili şüpheler üzerine özel yetkili Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı bilirkişi heyeti kurmuştu. Otopsi raporuna göre Gazeteci İsmail Güneş’in ölümünün helikopter düştükten 4 ile 6 saat arasında gerçekleştiği tutanaklara geçmişti. (CİHAN)